NAJAVA NEKIH BOLJIH DANA: Morava nije plitak potok - Velikoplanjani stigli možda i do ključnih ovosezonskih bodova!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.04.2023

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da se klub vrati na staze uspeha.

NAJAVA NEKIH BOLJIH DANA: Morava nije plitak potok - Velikoplanjani stigli možda i do ključnih ovosezonskih bodova!

Foto: FK Morava Velika Plana

Fudbaleri Morave iz Velike Plane na startu nastavka ovosezonskog šampionata u okviru Zone Podunavsko-šumadijske, nisu ostvarili očekivane rezultate. U prva četiri prvenstvena duela zabeležili su svega jedan trijumf (Sloboda Lipe 5:2) i tri poraza (Đerdap Golubac 1:2, VGSK Velikoi Gradište 2:3 i Sloga 33 Petrovac na Mlavi 2:3) i pred 18. takmičarsku rundu imali su imperativ pobede.

 

U okviru navedene prvenstvene runde Velikoplanjani su dočekali ekipu Pomoravlja 1946 iz Vlaškog Dola i u susretu izjednačenih rivala, ipak uspeli da stignu do bodova koji mogu biti i ključni kada je u pitanju očuvanje statusa zonskog ligaša.

Oko 250 ljubitelja fudbala, koliko se okupilo na Gradskom stadionu, prvi pogodak je videlo u 29. minutu kada je na asistenciju S. Maksimovića, Radić matirao golmana Trifunovića. Bio je to ujedno i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak susreta donosi znatno bolju igru Morave koja je propustila nekoliko prilika da stigne do novog pogotka, ali domaćin ipak nije kažnjen za propušteno i u 78. minutu uspeva da duplira prednost. Bila je to sjajna akcija po desnoj strani nakon koje je Đokić uputio upotrebljiv centaršut, a Popović vrhom kopačke loptu prosledio u mrežu.

Do kraja susreta gosti su uspeli samo da ublaže poraz, a mrežu Morave zatresao je Stojanović u 80. minutu susreta.

Foto: FK Morava Velika Plana

Velikoplanjani vole svoju Moravu

 

- Zona Podunavsko-šumadijska, 18. kolo:

Morava (Velika Plana) - Pomoravlje 1946 (Vlaški Do) 2:1 (1:0)

Stadion: Gradski stadion u Velikoj Plani

Gledalaca: 250

Sudija: Marko Mihailović (Aranđelovac)

Strelci: Radić u 29. i Popović u 78. minutu za Moravu; Stojanović u 80. minutu za Pomoravlje 1946

Žuti kartoni: S. Pavlović, Radić, Antić, Golubović, Jančić, A. Maksimović (Morava); Stojanović, Bainović, Anđelković, Janković (Pomoravlje 1946)

Morava (Velika Plana): Antić (Rašić), Pančić, Vučković, M. Pavlović, Golubović, Jančić, A. Veljković (Đokić), A. Maksimović, Radić (Obradović), S. Pavlović, Popović.

Pomoravlje 1946 (Vlaški Do): Trifunović, Perić (Rakić), Janković, Obradović, Jovanović, Gudžić, Bainović, Lakićević (Popović), Ivković, Stojanović, Anđelkjović.

Nakon 18 odigranih prvenstvenih mečeva ekipa Morave zauzima sedmu poziciju na tabeli sa 21 osovjenim bodom, a u narednom kolu Velikoplanjani putuju u Aranđelovac gde će odigrati meč protiv domaće Šumadije.

Sa druge strane ekipa iz Vlaškog Dola i pored činjenice da je u ovosezonskom takmičenju ostvarila isti broj pobeda kao i četvrtoplasirani Omladinac iz Šetonja, nalazi se na samom začelju zonskog ranga takmičenja usled oduzimanja čak 18 bodova. Pred igračima Pomoravlja 1946 je veliki izazov u narednom prvenstvenom kolu, pošto dočekuju lidera iz Petrovca na Mlavi, ekipu Sloge 33.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading