SERIJA BEZ PORAZA JE NASTAVLJENA: Morava slavila na teškom gostovanju u Svrljigu!

Autor:

Sport

02.04.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Morave pod dirigentskom palicom Zemljak - Belić ispisuju najsvetlije trenutke u klupskoj devedesettrogodišnjoj istoriji.

SERIJA BEZ PORAZA JE NASTAVLJENA: Morava slavila na teškom gostovanju u Svrljigu!

Foto: Mihajlo Ilić/fotograf FK Morava Žitkovac

U okviru 19. kola Zone Centar sastav Morave gostovao je u Svrljigu istoimenoj ekipi u jednom po mnogima od težih gostovanja u ligi. U prvom susretu u Žitkovcu slavio je domaći tim rezultatom 3:1. 

Republika

Prilikom zagrevanja igrača krenuo je pljusak koji je uticao na igru tokom prvog poluvremena koje je proteklo u velikoj borbi po celom terenu.

Već u prvom minutu posle prodora Ristića lopta stiže do Cvetkovića čiji šut sa gol linije rukom zaustavlja igrač Svrljiga, sudija Albijanić nije imao dilemu, penal za goste. 

Loptu je namestio Dušan Lazarević koji je uspeo da prevari golmana i da ga pošalje na drugu stranu, ali je njegov udarac od stative otišao van gola.

Tokom celog prvog poluvremena kiša koja je padala pravila je određene probleme igračima, pa nije viđena lepršava igra. Uglavnom se vodila velika borba, bez izglednih prilika na obe strane.

Na startu drugog dela mladi Sava Stefanović prepustio je svoje mesto na terenu Bojanu Bogdanoviću i to se ispostavio kao odličan potez klupe Morave.

Bogdanović je posle prodora po levoj strani ušao u kazneni prostor Svrljiga, nakon čega je oboren i sudija je opet pokazao na belu tačku.

Loptu je ovoga puta uzeo kapiten Slobodan Janković koji je bio siguran egzekutor najstrožije kazne, 1:0 za goste. 

Samo devet minuta kasnije posle odličnih poteza Mihajlo Cvetković matira golmana Čudića, 2:0 za Moravu.

Krenuli su domaći igrači dosta ofanzivnije ka golu protivnika, stvarali su prilike, ali je Ristić odličnim intervencijama sačuvao svoju mrežu.

Pet minuta pred kraj meča Cvetković postiže svoj drugi gol i postavlja konačan rezultat na 3:0. 

Svrljig - Morava (Žitkovac) 0:3 (0:0)

Svrljig: Čudić, Milivojević, Mihajlović, Vučković (od 53' Milić), Ivković, V. Petrović, Žikić (od 87' Stojanović), Ilijić, D. Petrović (od 58' Marković), Bojić, Stojanović

Morava: A. Ristić, Vidojković, Marjanović, S. Petrović, Lazarević, Popović, M. Ristić, S. Janković (od 81' Đ. Janković), Cvetković (od 87' Novković), M. Petrović, Stefanović (od 46' Bogdanović)

Ovom pobedom i usled poraza Bukovika, sastav Morave je stigao na drugo mesto na tabeli.

U sledećem kolu u Žitkovac stiže ekipa Malošišta, dok sastav Svrljiga gostuje Delijskom Visu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading