NE IGRA SE DERBI SAMO U SUPERLIGI: Morava i Rembas pružili publici odličan meč, domaći tim je na kraju imao razloga za slavlje!

Autor:

Sport

02.04.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakav meč Pomoravlje odavno nije videlo.

NE IGRA SE DERBI SAMO U SUPERLIGI: Morava i Rembas pružili publici odličan meč, domaći tim je na kraju imao razloga za slavlje!

Foto: FK Morava 1918 Ćuprija

U Ćupriji je juče odigran derbi Zone Zapad između Morave i Rembasa koji je po mnogim prisutnim gledaocima premašio rang takmičenja u kojem se održava. Ni loši vremenski uslovi nisu sprečili publiku da prisustvuje ovom meču.

Republika

Igrači oba tima su bojazno i nervozno ušli u ovaj meč, ulog je bio veliki, timovi su do ovog kola držali prva dva mesta na tabeli, sa prednošću Ćuprije od samo jednog boda u odnosu na Rembas.

Prvu ozbiljniju priliku imali su domaći igrači iz prekida, ali je golman Huskić sačuvao svoj gol. Čuvari mreža na obe strane su bili pred posebnim pritiskom zbog klizavog terena.

Prvo poluvreme je proteklo većinom na sredini terena gde se vodila velika bitka, nisu dopuštali preterane ofanzivne akcije igrači oba tima na svojim polovinama.

U 40. minutu posle prekida sa desne strane, kapiten Dželatović je ubacio loptu u peterac Rembasa, u velikoj gužvi najbolje se snalazi Mateja Ristić koji sprovodi loptu u mrežu za prednost Morave od 1:0.

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata, glavni sudija na meču, Danijel Zlatanović je pokazao dva žuta kartona, po jedan na obe strane.

Meč je nastavljen gotovo preslikanom igrom iz prvog poluvremena, vodila se velika borba na sredini terena, dosta jakih duela. 

Nije bilo preterano šansi pred golovima, igrao se pravi muški fudbal. Visoki presing domaćeg sastava predstavljao je problem gostima, ali je sledeći gol viđen posle greške golmana Huskića.

Igrao se 72. minut kada je Aleksandar Tacković uvećao prednost svog tima, 2:0.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, viđena je velika borba tokom celog susreta što je rezultiralo sa dosta javnih opomena.

Zlatanović je pokazao devet žutih kartona, od toga su tri igrača ranije napustila meč. Ristić u domaćem, Bogdanović i Đorđević u gostujućem timu su zbog duplog žutog kartona na tuširanje otišli ranije od ostalih saigrača.

Morava 1918 (Ćurpija) - Rembas (Resavica) 2:0 (1:0)

Morava: Pujkić, Todorović, Ristić, Đurić, Tacković, Đurđević, Jevremović, Cvijović, Dželatović (od 80' Drljača), Stanković, Kostić

Rembas: Huskić, Dimitrijević (od 68' Nikolić), Tasić, Milošević, Bogdanović, D. Đorđević, Obradović (od 68' Nešić), Ljubisavljević, N. Jovanović, J. Jovanović, Miloradović (od 62' I. Đorđević)

Ovom pobedom ekipa Morave je zadržala prvo mesto na tabeli i sada je prednost u odnosu na prvog pratioca dva boda, dok je sastav Rembasa spao na četvrtu poziciju.

U sledećem kolu ekipa Rembasa dočekuje sastav Majdeva-Kupci, dok Morava gostuje Vinogradaru iz Zleginja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading