KREĆU PRIPREME ZA FINALNI TURNIR: Jovanović će do odlaska u Španiju oprobati sve dostupne igrače!

Autor:

Sport

21.03.2023

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa ima ogroman motiv da ponovi ili nadmaši rezultat koji je amaterska reprezentacija FS Beograda postigla u Portugalu 2011. godine, kada je osvojena bronzana medalja.

KREĆU PRIPREME ZA FINALNI TURNIR: Jovanović će do odlaska u Španiju oprobati sve dostupne igrače!

Foto: Slobodan Sandić

Amaterska reprezentacija Fudbalskog saveza Beograda startuje sa pripremama za finalni turnir UEFA Regionalnog kupa koji će se od 9. do 17. juna održati u španskoj pokrajini Galacija. 

Republika

Prvi kontrolni meč odigraće sa gostima iz Slovenije, ekipom Mesne nogometne zveze Ljubljane, i ovoga puta će domaćim susreta biti naš savez. 

Utakmica je zakazana za sredu (22. mart) od 15 časova na terenima Sportskog centra FSB na Adi Ciganliji.

Selektor Goran Janković je poručio da je zadovoljan odnosom svojih igrača prema obavezama i da će u predstojećem periodu isprobati i nove igrače pred finalni turnir u junu. 

- Počinjemo na vreme sa okupljanjima pred finalni turnir koji nas očekuje u Galiciji, i želja jeste da okupimo momke koji su izneli teret kvalifikacionih turnira na Zlatiboru i u Hrvatskoj, uz još nekoliko novih igrača koje želimo da vidimo na delu, i tako osvežimo ekipu. Sutrašnji duel će pokazati gde smo trenutno i koje su to stvari na kojima treba raditi do puta na finalni turnir. Trenutno radim sa zaista sjajnom grupom igrača, i atmosfera u svlačionici je velikim delom doprinela da ostvarimo odlične rezultate na dva kvalifikaciona turnira i dođemo nakon 12 godina do same završnice UEFA Regionalnog kupa - istakao je selektor Janković.

- Odnos i zalaganje svih igrača su zaista na vrlo visokom nivou, i svim obavezama se pristupa profesionalno, iako je u pitanju amaterska reprezentacija, i uz odličan odnos unutar ekipe i već pomenutu atmosferu, i to je faktor koji je umnogome doprineo odličnim rezultatima. Svesni smo da zavisimo od žreba koji će uskoro biti održan u Španiji, kada ćemo saznati protivnike u grupnoj fazi finalnog turnira. Želja jeste da ponovimo uspeh ostvaren 2011. godine, ali i da ga nadmašimo. Svi jedva čekamo nadmetanje i želimo da predstavljamo svoj savez, svoj grad i svoju zemlju na najbolji mogući način.

Selektor amaterske reprezentacije FS Beograda osvrnuo se i na kvalitet fudbala u amaterskim ligama Beograda, iz koje selektira igrače, i istakao da je pomak u kvalitetu vidljiv.

- Srpska liga (grupa Beograd) je izuzetno kvalitetna, i mogu slobodno da kažem da je ova polusezona bolja u odnosu na prethodnu i to je pokazatelj kako se danas brzo napreduje. U Zonskoj ligi takođe postoji kvalitet i igrači koji mogu da nam pomognu u ostvarivanju naših ciljeva, i u narednom periodu ćemo aktivno pratiti sve - zaključio je Goran Janković u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Beograda.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading