ŠAJKAŠ ISKORISTIO PRILIKU I POVEO: Kasnije je pametnom igrom totalno neutralisao napade igrača Mladosti! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.03.2023

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako bitna pobeda za tim iz Kovilja.

ŠAJKAŠ ISKORISTIO PRILIKU I POVEO: Kasnije je pametnom igrom totalno neutralisao napade igrača Mladosti! (VIDEO)

Foto: FK Šajkaš 1908 Kovilj

Na otvaranju prolećnog dela prvenstva Vojvođanske lige Jug u Kovilju odigran je susret između domaćeg sastava Šajkaša i gostiju iz Bačkog Jarka.

Republika

Obe ekipe su posle jesenjeg dela prvenstva zimovale u donjem delu tabele. Tokom transfer perioda igrački kadrovi su u određenoj meri promenjeni, cilj oba tima je da se što pre ode na poziciju koja bi obezbedila siguran opstanak u ligi.

Igrači na obe strane su u meč ušli bez previše rizika, klasično odmeravanje snaga je u ovom susretu potrajalo. 

Prva ozbiljnija prilika bila je u kaznenom prostoru Mladosti, iz koje je postignut i gol. Posle prodora po levoj strani lopta stiže na ivicu peterca, usled nesporazuma golmana i štopera gostiju, do nje stiže mladi Vasilije Malešević i sprovodi je u mrežu, 1:0.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Republika Sport (@nizelige5)

 

Rani pogodak je po mnogima trebao dodatno da otvori utakmicu, ali to nije bio slučaj danas u Kovilju. Do poluvremena beležimo par poluprilika i jednu ozbiljniju priliku Mladosti, ali je golman Ranđelović odlično reagovao. 

Da su se igrači "tukli" za svaku loptu pokazuje i broj javnih opomena, glavni sudija je tri puta upisivao igrače za vreme prvih 45 minuta.

Posle pauze domaći tim se fokusirao na nešto defanzivniji pristup, imali su prednost na svojoj strani i nisu imali potrebe da ostavljaju puno prostora protivniku na svojoj polovini.

Opet se vodila velika bitka na sredini terena, bilo je dosta posla za sudiju Radića koji je u nastavku meča pokazao još šest žutih kartona, ukupno devet za 90 minuta.

Gosti su imali loptu u nogama, pokušavali su da dođu do izjednačenja, ali im to nije pošlo za nogom. 

Šajkaš 1908 (Kovilj) - Mladost (Bački Jarak) 1:0 (1:0)

Šajkaš: Ranđelović, Gojkov, Kotuljač, Karas, Učur, Petrović, Malešević (od 90' Jočić), Borovnica, Popović, Moravac (od 90'+4' Savić), Veselinović

Mladost: Vuković, vejin, Đukić, Knežević (od 73' Ratić), Jakovljević, Radovanović (od 66' Dmičić), Škavić (od 66' Drinić), Plavšić, Mitrović, Vukobratović, Zec

Ovom pobedom ekipa Šajkaša se približila na samo bod zaostatka za pozicijom koja je u sigurnoj zoni, u odnosu na njihovog današnjeg protivnika nalaze se na zaostatku od četiri boda.

U sledećem kolu Šajkaš gostuje ekipi Indeksa, dok u Bački Jarak stiže fenjeraš, Radnički iz Šida.

BONUS VIDEO: 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading