PRVE TRI UTAKMICE SU KLJUČNE: Trener nekadašnjeg superligaša zna šta mu je činiti u nastavku šampionata!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.02.2023

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred ekipom iz Gornjeg Milanovca, možda je i najvažnija polusezona u istoriji kluba.

PRVE TRI UTAKMICE SU KLJUČNE: Trener nekadašnjeg superligaša zna šta mu je činiti u nastavku šampionata!

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Nekadašnji superligaš, ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca, prvi deo šampionata okončala je na 13. poziciji Prve lige Srbije sa svega pet pobeda u 19 odigranih prvenstvenih susreta, pa na osnovu ostvarenog ne čudi što se klub koji je smatran jednim od kandidata za plasman u srpsku fudbalsku elitu, u ovom momentu nalazi na pragu ispadanja u treći stepen takmičenja.

 

Svi u gradu podno Rudnika, nadaju se da će Metalac u predstojećem periosu uspeti da izbegne najgore, a pred nastavak takmičenja, trener Vladica Petrović je analizirao sve ono što je učinjeno tokom pripremnog perioda:

- Pripremni period od četrdeset pet dana iskoristili smo da odigramo veliki broj utakmica. Za to vreme sve smo koncipirali tako da što bolji dočekamo upravo Mačvu. Za nas su prve tri utakmice najznačajnije u ovom delu prvenstva (Mačva, Loznica i Rad, prim. aut.). Maksimalno smo usmereni da taj ciklus startujemo kako treba - istakao je šef struke gornjomilanovačkih fudbalera za zvanični klupski portal.

Osvrnuo se Petrović i na sastav Mačve, prvog protivnika u prolečnom delu sezone:

- Mačva nije mnogo promenila tim od prošle godine. Otišao im je Adamović, pojačali su se četvoricom igrača koje mi poznajemo, ali i pored toga fizionomija ekipe i način igre ostali su slični.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

FK Metalac Gornji Milanovac - prolećni deo sezone 2022/23

 

Na kraju je trener Metalca pažnju poklonio i svojim izabranicima:

- Кadrovskih problema imamo, ali ne zbog povreda, nego zbog gripa, koji je “ušao” u svlačionicu i mnogima pravi probleme. Poslednjih par sedmica stalno imamo nekog ko mora da odsustvuje sa treninga dan ili dva. Ali situacija se stabilizuje i nadam se da ćemo za subotu imati kompletan sastav na raspolaganju.

Duel između Metalca i šabačke Mačve na programu je u subotu 25. februara sa početkom od 13 časova na stadionu u Gornjem Milanovcu.

Pročitajte i sve detalje vezane za prvo kolo nastavka šampionata u okviru drugog stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading