DŽELAT PARTIZANA MENJA SREDINU: Sa "Agropapuk Arene" u elitu - izbacio je crno-bele iz kupa, a sada će im biti pretnja i u nacionalnom šampionatu! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.12.2022

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna polusezona je iza fudbalera sremoskomitrovačkog prvoligaša.

DŽELAT PARTIZANA MENJA SREDINU: Sa "Agropapuk Arene" u elitu - izbacio je crno-bele iz kupa, a sada će im biti pretnja i u nacionalnom šampionatu! (VIDEO)

Foto: FK Spartak Subotica

Jedan od klubova koji su prethodne polusezone izazvali najviše pažnje srpske sportske javnosti, svakako je Fudbalski klub Radnički iz Sremske Mitrovice.

 

U okviru Prve lige Srbije, sremskomitrovački fudbaleri su prvi deo sezone okončali na četvrtoj poziciji, poziciji koja po okončanju ligaškog dela takmičenja vodi u baraž za popunu elitnog ranga, ali mnogo veću pažnju fudbaleri Radničkog su izazvali senzacijom u okviru nacionalnog kupa gde su na domaćem terenu, nakon izvođenja jedanaesteraca eliminisali beogradski Partizan.

Narednog proleća, u Sremskoj Mitrovici će gostovati i ekipa Crvene zvezde, a u borbu za novo kup iznenađenje Radnički će krenuti oslabljen za dvadesetšestogodišnjeg štopera.

Naime, iskusni štoper Jovan Marinković, fudbaler koji je u duelu sa Partizanom postigao izjednačujući pogodak kojim je izboren remi i penal serija, nakon uspešnih šest meseci provedenih na "Agropapuk Areni" prelazi u redove subotičkog Spartaka. Ugovor sa ekipom sa severa Srbije potpisan je do leta 2024. godine, a Marinković će ponovo dobiti šansu da se dokaže u elitnom rangu srpskog fudbala.

 

 

Jovan Marinković je ponikao u redovima niškog Radničkog, a tokom dosadašnje karijere nastupao je za Sinđelić iz rodnog grada, BSK Borču, ivanjički Javor, OFK Bačku i kruševački Napredak.

Tokom prvog dela sezone zabeležio je šest nastupa u dresu prvoligaša iz Sremske Mitrovice, a u susretu protiv imenjaka sa Novog Beograda koji je odigran 5. novembra u okviru 17. kola, upisao se i u listu strelaca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading