ZIMSKI PRESEK STANJA: Omladinac je mogao bolje, ali ništa nije izgubljeno za proleće!

Autor:

Sport

25.12.2022

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Forma je varirala u toku polusezone.

ZIMSKI PRESEK STANJA: Omladinac je mogao bolje, ali ništa nije izgubljeno za proleće!

Foto: FK Omladinac Novo Selo

Grb kluba

Tim iz Novog Sela je na zimsku pauzu otišao sa devete pozicije na tabeli Raške okružne lige.

Republika

Omladinac je u skorije vreme pretežno bio član zonskog ranga takmičenja. Pre dve sezone ispali su iz Šumadijsko-raške zone, prošlu takmičarsku godini završili su na 12. poziciji u okružnom fudbalu. Za ovu sezonu su ambicije bile velike, ali za sada rezultati nisu kao što su očekivani.

Učinak 5-3-5 bio je dovoljan za devetu poziciju i 18 bodova. Međutim liga je ove sezone nikad ravnopravnija pa prvo mesto timu iz Novog Sela beži ne tako velikih sedam boda. Tokom polusezone rezultati su bili po principu toplo-hladno, nisu uspevali igrači da naprave seriju boljih igara, pa je i mesto na tabeli takvo iz tog razloga.

Dobro je poznata rečenica "Statistika je kao bikini, otkriva sve, ali ne pokazuje ništa", ali ćemo mi ipak odraditi rezime prvog dela kroz brojke. Po pitanju broja minuta tu je bez konkurencije golman Bakuš koji je u ovoj polusezoni na golu bio na svim utakmica.

Najbolji igrač prvog dela polusezone je po izboru članova kluba Dimitrije Ristić. Ristić je staž u Omladincu počeo još 2014. godine i tu je bio sve do januarskog prelaznog roka ove kalendarske godine. Posle toga prelazi u Budućnost iz Resnika gde je proveo šest meseci, i onda se opet na leto vratio u Novo Selo.

Republika

Foto: FK Omladinac Novo Selo

Ristić povratničku polusezonu odigrao perfektno

Kada je u pitanju beležnica sudije na meču, ali ne ona za listu strelaca, već za javne opomene, tu je situacija šarolika. Igrači Omladinca za prvi deo polusezone požuteli su 26 puta, dok je crveni karton njihovim igračima pokazan samo u dve situacije.

Republika

Foto: FK Omladinac Novo Selo

Javne opomene

Kada smo već kod beležnice sudija, da predstavimo i brojke u onoj popularnijoj rubrici. Listu strelaca predvodi Vladimir Vukadinović koji je mrežu protivnika tresao šest puta u ovoj polusezoni. Imajući u vidu da je ceo tim postigao zajedno 17 golova, učinak letošnjeg pojačanja iz Trstenika je još veći.

Republika

Foto: FK Omladinac Novo Selo

Vukadinović predvodi listu strelaca

Aleksandar Gavrović je jedan od igrača predvodnika tima, drugi je po minutima odma posle golmana Bakuša. Mrežu protivnika u polusezoni uspeo je da zatrese dva puta. Po pitanju prvog dela sezone rekao je:

- Sigurno je da smo imali veće ambicije za ovu polusezonu, ali sezona još uvek nije izgubljena, još dosta bodova je u opticaju. Liga je ove godine ujednačenija nego ikad, svi imaju svoju šansu, a mi ćemo se za našu boriti. Učinićemo sve da vratimo Omladinac tamo gde mu je mesto. 

Foto: FK Omladinac Novo Selo

Aleksandar Gavrović

Omladinac prolećni deo sezone otvara na gostovanju ekipi Koštampolje. U prvom duelu ekipa iz Delimeđe poražena je u Novom Selu rezultatom 4:2.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading