PAO PRVI ZIMSKI POTPIS: Nekadašnji osvajač Kupa Srbije stigao u Novi Sad - na krilima internacionalca iz Gane "Kanarinci" grabe ka eliti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.12.2022

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Internacionalac iz Gane prvo pojačanje novosadskog prvoligaša.

PAO PRVI ZIMSKI POTPIS: Nekadašnji osvajač Kupa Srbije stigao u Novi Sad - na krilima internacionalca iz Gane "Kanarinci" grabe ka eliti!

Foto: RFK Novi Sad 1921

Početak sezone 2022/23 za ekipu RFK Novi Sad 1921 nije bio onakav kakvim su se u "srpskoj Atini" nadali. U uvodnih osam prvenstvenih duela "Kanarinci" su ostvarili svega jedan trijumf, što je dovelo u pitanje ostvarenje klupskih ambicija.

 

U finišu jeseni novosadski prvoligaš je uspeo da zbije redove i ekipa je u poslednjih šest susreta prvog dela šampionata ostvarila pet pobeda čime su znatno napredovali na tabeli, pa prolećni deo sezone očekuju na poziciji broj šest sa 28 osvojenih bodova što je samo jedan bod manje od sremskomitrovačkog Radničkog koji se nalazi na mestu koje vodi u baraž za popunu elitnog ranga srpskog fudbala.

Da u klubu imaju velika očekivanja pred nastavak sezone govori prvi korak koj je rukovodstvo novosadskog kluba povuklo u zimskom prelaznom roku. Član "Kanarinaca" postao je internacionalac iz Gane Regan Obeng

Dvadesetosmogodišnji vezni fudbaler u redove RFK Novi Sad 1921 stiže iz pančevačkog Železničara. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u ekipi Asante Kotoko iz koje je leta 2012. godine stigao u kruševački Napredak. Dve godine kasnije postaje član Čukaričkog sa kojim je u sezoni 2014/15 stigao do trofeja namenjenog pobedniku Kupa Srbije. Zatim je usledila pozajmica Interu iz Zaprešiča, a od 2018. do 2021. godine nosio je dres Istre iz Pule. Pre nego što je leta 2021. godine poneo dres pančevačkog kluba, šest meseci je nastupao za lučansku Mladost.

Očekivanja u Novom Sadu od iskusnog fudbalera, velika su, a kako se može saznati iz dobro obaveštenih izvora, ovo je samo prvi u nizu pojačanja koje če ove zime pojačati klub iz "srpske Atine".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading