SRBIJA IMA NOVOG FUDBALSKOG ŠAMPIONA: Istorijski uspeh Novobeograđana - trećom brzinom "Traktoristi" voze ka eliti! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.11.2022

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslastica za kraj jesenjeg dela šampionata.

SRBIJA IMA NOVOG FUDBALSKOG ŠAMPIONA: Istorijski uspeh Novobeograđana - trećom brzinom "Traktoristi" voze ka eliti! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Starsport

Slobodno se može postaviti pitanje da li su ljubitelji fudbala i sporta uopšte u prestonici, mogli da požele zanimljiviji kraj jesenjeg dela šampionata za sezonu 2022/23 kada je prvoligaški karavan u pitanju. Na stadionu u Vojvođanskoj ulici dve beogradske ekipe, lideri drugog stepena takmičenja u direktnom duelu odlučivali su o timu koji će poneti lovorike i koji će proleće dočekati na najvišoj poziciji.

 

Novobeogradski IMT u poslednju takmičarsku rundu ušao je sa tri boda prednosti, pa su samim tim gosti sa Topčiderske Zvezde imalii imperativ trijumfa.

Od samog starta meča domaćin je krenuo ofanzivno, a kao posledica takve igre usledile su prilike koje su imali fudbaleri u crvenoj sportskoj opremi. Međutim, zahvaljujući nesnalažljivosti domaćih napadača, ali i intervencijama golmana Strahinje Manojlovića rezultat je ostao nepromenjen.

Domaćin stiže do prednosti u 25. minutu susreta. Vladimir Radočaj je sjajno prodro po desnom krilu, usledila je povratna lopta ka Veljku Kijevčaninu koji je preciznim udarcem sa 18 metara pogodio levi donji ugao golmana Grafičara - 1:0.

Vladimir Radočaj je bio nezadrživ po desnom strani napada "Traktorista" i pravio je mnogo problema odbrani gostujuće ekipe. On je i u 39. minutu učinio ono što najbolje zna, ponovo je usledila povratna lopta, a ovogo puta Alen Stevanović upućuje projektil u same rašlje gostujućeg gola - 2:0.

Neverovatna scena viđena je u samom finišu prvog dela igre. Sevnuo je kontranapad domaćina. Sam ka golmanu Grafičara krenuo je Šedrak Čarls koji je pokušao sa preko 30 metara da lobuje gostujućeg golmana. Svi su već videli loptu u mreži, ali je ona pred golom odskočila, udarila u prečku sa gornje strane i završila u gol autu.

 

U nastavku susreta Grafičar kreće angažovanije ka golu Milorada Kojića, ali promene rezultata nije bilo.

"Tačku na I" stavio je Nikola Kodžić u 79. minutu. Ponovo je to bila akcija po desnom krilu, usledio je centaršut po zemlji nakon kojeg je lopta prošla sve igrače u petercu gostiju, a na drugoj stativi sam je ostao Kodžić koji je "imao svo vreme ovog sveta". Rutinski je sproveo loptu u prazan gol, gol za tri boda, gol za pobedu, gol za potvrdu jesenje titule - 3:0.

 

 

Do kraja susreta promene rezultata nije bilo, a fubaleri IMT-a znali su da proslave veliki trijumf sa svojim vernim navijačima.

IMT je ove jeseni bio najstandardniji kada su rezultati u pitanju i narednog proleća će u borbu za plasman u elitni rang takmičenja krenuti sa šest bodova više u odnosu na velikog rivala.

IMT - RFK Grafičar 3:0 (2:0)

Stadion: FK Bežanija

Gledalaca: 1.000

Glavni sudija: Dejan Trifković; Pomoćne sudije: Dimitrije Vlasačević, Ivan Cvetković

Strelci: Kijevčanin 25`, Stevanović 39`, Kodžić 76`

Žuti kartoni: Kijevčanin, Blagojević (IMT); Ibanjez, Nikolašević (RFK Grafičar)

IMT: Kojić, Savić, Stefanović (Blažić), Vidić (Luković), Stevanović (Stamenić), Čarls (Kodžić), Ćirković, Džinović, Ćosić, Radočaj, Kijevčanin (Vukić).

RFK Grafičar: Manojlović, Stojčev (Petrović), Ćurić, N.Mituljikić, Nikolašević (Kasalica), Đurić, Ilić, Falu, Jovanović (Stajić), Ibanjez (Bajić), Kaluđerović (Bubanj).

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading