SVI NA STADION: Srpski šampion stiže u vaš grad!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.11.2022

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za današnji spektakl u Krupnju.

SVI NA STADION: Srpski šampion stiže u vaš grad!

Foto: FK Rađevac Krupanj

Krupanj,  grad Mačvanskom okrugu u kojem prva arheološka nalazišta datiraju iz doba neolita i u kojem se nalaze ostaci rimskog naselja sa fragmentima rimske keramike, danas (sreda 16. novembra) predstavljaće epicentar srpskog fudbala.

 

Od, sada već davne 1922. godine, u ovom gradu egzistira fudbalski kolektiv koji je osnovan pod današnjim imenom Rađevac, a koji je u periodu od kraja Velikog rata, do oslobođenja u Drugom svetskom ratu 1944. godine nosio ime "Petar Radojlović" po meštatinu čija su dva sina nastradala u borbi za oslobođenje Srbije od austrougarske čizme, danas proslavlja stogodišnjicu postojanja.

Najveći uspeh Rađevac je ostvario u sezoni 1999/2000 kada se takmičio u drugom stepenu takmičenja tadađnje SR Jugoslavije, a kada se sagleda bliska prošlost poslednjih pet sezona, klub se takmičio u Kolubarsko-mačvanskoj zoni, da bi se sezone 2021/22 našao u Srpskoj ligi Zapad u kojoj se i danas takmiči.

Foto: FK Rađevac Krupanj

Stadion "Mirko Vasiljević" u Krupnju

 

Fudbalski klub Rađevac danas proslavlja stogodišnjicu postojanja, a centralnoj proslavi na stadionu "Mirko Vasiljević) prisustvovaće aktuelni srpski fudbalski šampion Crvena zvezda.

Susret između Rađevca i Crvene zvezde na programu je od 14 časova, a rukovodstvo kluba poziva sve navijače da ranije dođu na stadion kako bi se izbegle gužve s obzirom da je interesovanje u Krupnju i okolini za današnju utakmici veliko.

Da podsetimo, cena ulaznica za današnju utakmicu iznosi 200 dinara, dok je damama i deci ulaz na stadion besplatan.

Foto: FK Rađevac Krupanj

Rađevac - Crvena zvezda

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading