INTERVJU SA MILANOM MILOVANOVIĆEM: Desni bek piše ISTORIJU sa Barajevom!

Autor:

Sport

22.09.2022

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo ko je od najvećih fudbalskih optimista verovao da će ekipa Igora Markovića biti hit jeseni u tekućoj sezoni. Međutim, FK Barajevo funkcioniše kao jedna velika porodica, pa je staza uspeha svima nagrada za sportski trud na terenu i van njega.

INTERVJU SA MILANOM MILOVANOVIĆEM: Desni bek piše ISTORIJU sa Barajevom!

Foto: Privatna arhiva

Jedan od najzaslužnijih za uspehe Barajeva je Milovanović, desni bek ove ekipe. Igrao je u brojnim beogradskim timovima, “špartao” terenima širom Srbije, bio u Slovačkoj, ali se na “male beogradske terene” vratio da sa Barajevom ispiše najlepšu stranicu u istoriji kluba. Gospodar desne strane terena, Milan Milovanović ima objašnjenje za (ne)očekivan uspeh svog tima.

Republika
 

Glavni faktor našeg trijumfalnog pohoda ove takmičarske godine je kadar na svim nivoima kluba – otkrio je Milovanović šifru uspeha Barajeva za portal Republika.rs.

Kome biste javno uputili komplimente?

-Svima, na ravne časti. Prvi među jednakima je predsednik, Petar Miljanić, sve zasluge za najbolji rezultat u istoriji kluba pripadaju i treneru Igoru Markoviću koji sa saradnicima trenira sve kategorije.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Milan Milovanović, fudbaler Barajeva

Zasluge za epitet “hit sezone” pripadaju i fudbalerima.

-Nije fraza, na svakoj poziciji imamo po nekoliko izvrsnih igrača. Dominiraju ipak nekadašnji vezista Čukaričkog, Vojvodine, Veleža, Nikola Janićijević, pa krilni napadač, Uroš Vasić. Bolje da ovde stanem sa pojedinačnim nabrajanje…

Vi ste “univerzalni vojnik” Barajeva?

-Nikada nisam voleo da komentarišem lični učinak na terenu, ali ako insistirate…

Insistiramo…

-Kao defanzivac stigao sam i da se tri puta upišem u strelce, na jednoj utakmici sam čak dobio i crveni karton. Svega je već bilo, a tek je početak prvenstva.

Zašto ste morali “na tuširanje” ranije?

-Drugo kolo, gostovanje u Medoševcu, ekipi Napretka, postigao sam dva gola, u 80. minutu kod rezultata 3:2 sam legao na travu i telom zaštitio fudbal. Bukvalno svi igrači rivala su skočili na mene. Nastala je opšta „šutka“... Epilog: crveni karton! Nisam čak ni prigovorio glavnom sudiji...

Imate toliku samokontrolu?

-Trudim se zbog godina iskustva na terenu. Tada su me od žustrijeg „verbalnog obračuna“ sa arbitrom, srećom, spasili saigrači.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Desni bek Barajevčana

Igračko iskustvo i iz inostranstva je glavna referenca u Vašem fudbalskom CV-ju.

-Lepo mi je bilo u svakom klubu jer uživam dok sam u kopačkama. Iz svakog kluba pamtim po neku anegdotu koje ni u knjigu ne bi mogle da stanu, a ne u ovaj razgovor.

Lepo Vam je bilo i u Slovačkoj?

-Rado se prisetim tog perioda. Osetio sam šta znači igrati preko granice i tu želju sam ostvario.

U čemu se razlikuje slovački fudbal i ovaj u zonskoj ligi?

-Po mom mišljenju, samo u pritisku postignutog rezultata. Fudbal je igraču uvek u prvom planu, svuda sam ozbiljno pristupao sportskim obavetzama, tako je i danas, ali sada igram opušteno jer smo u par kola potvrdili kvalitet. Manji je i nivo profesionalizma u Barajevu.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Mreže protivnika je do sada zatresao tri puta

U Barajevu se ove sezone igra najbolji fudbal?

-Možda smo iznenadili sportsku javnost visokim palsmanom u uvodu prvenstva, ali to ni za koga u klubu nije iznenađenje. Funkcionišemo kao porodica, dugo smo na okupu i posle svakog treninga i utakmice „treće poluvreme“. Na primer, zavoleo sam nove saigrače kao da se znamo ceo život.

Navijači su posebna priča.

-Imamo i podršku sa tribina kao malo koji tim sa „malih“ terena. Prate nas u stopu i na gostovanjima što nam je dodatni „vetar u leđa“.

Može li Barajevo da nastavi trujumfalni niz?

-Mi smo ekipa bez priznatih fudbalskih limita. Igramo kao kolektiv, komplimente delimo na ravne časti kako bi smo i teške momente. Na terenu smo videli da možemo.

Imate li adekvatnog rivala u Ligi?

-Najozbiljniji tim za plasman u srpskoligaški karavan je PKB iz Padinske Skele. Posebno jer je to najškolovanija ekipa, igrački kadar je preuzet iz BSK iz Borče, ali možemo i sa njima da „ukrstimo koplja“ – optimista je desni bek plavo-belih.

Milan Milovanović, dugim loptama iz defanzive, otmeno, ispisuje istoriju fudbalskog Barajeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading