MISLOĐINCI DOLASKOM ISKUSNOG NAPADAČA NE BRINU ZA REZULTATE U OVOJ TAKMIČARSKOJ GODINI: Obrenovački „džoker“ u dresu Strelca!

Autor:

Sport

21.09.2022

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petar Petrović: „U brojnim timovima u kojima sam do sada igrao golovima sam pomagao da ostanemo u Ligi. Nisam poseban zbog toga, samo radim ono što volim.“

MISLOĐINCI DOLASKOM ISKUSNOG NAPADAČA NE BRINU ZA REZULTATE U OVOJ TAKMIČARSKOJ GODINI: Obrenovački „džoker“ u dresu Strelca!

Foto: Privatna arhiva/Petar Petrović

Ime mu je Patar, prezime Petrović, a nadimak nije, kako se očekuje: Njegoš, nego – „džoker“. Njegovi golovi, po nepisanom pravilu, „kroje“ o(p)stanak u ligi svakog tima za koji je igrrao.

 

Koja je Vaša čarobna formula?

- Nemam čarobni štapić, moj fudbalski put je, jednostavno, takav – otkrio je za Republika rs. vođa napada Strelca iz Mislođina, Petar Petrović.

Znači, niste obrenovački „džoker“?

- Mislođincima je ove sezone krenulo dobro, spontano sa mnom u napadu. Nadam se da ćemo, iz kola u kolo, biti sve bolji i da nam niko neće „pomrsiti račune“ u pohodu na sam vrh tabele.

U prethodnim ekipama ste bili uglavnom čovek odluke?

- Forma napadača mora da bude konstantna jer od nas iz navale, praktično, zavisi rezultat tima. Naravno, ni jedan centarfor ne bi mogao da postigne pogodak bez izgrađene igre ekipe.

U Strelcu ste pr(a)vi strelac?

- U prvih pet kola smo odigrali tri derbija, samo jednom smo poraženi. To dokazuje da imamo sastav za respekt.

U ekipu se vratilo nekoliko iskusnih fudbalera.

- U Mislođinu igraju i: Vladimir Todić, Dragan – Ćela Radojević, Srđan Grujičić, prekaljeni fudbaleri iz obrenovačkog regiona.

 

Lični učinak stavljate u drugi plan.

- Golove dajem iz zadovoljstva, statistika i brojke su mi nebitni.

Paralelno sa prvenstvom igrate i „najmasovnije“ takmičenje.

- Sledeće srede je odlučujući duel sa rivalom iz Zvečke. Nadam se da ćemo razultatom da opravdamo ulogu favorita.

Efikasni ste i u KUP-u?

- Dva puta sam pogodio, nadam se da ću u sredu nastaviti niz.

U svakom klubu premašili ste magičnu „kotu 10“?

- To je posao napadača, da se uvek takmiči prvo sa sobom. Još od vremena kada sam učio fudbal kod poularnog „čika Arse“ u ekipi Radnički 1905, preko perioda kada me je u Radničkom iz Obrenovca, kao najmlađrg debitanta sa 16 godina, trener Nebojša Milošević ubacio u „vatru“, pa preko najlepših igračkih dana u Stepojevcu, do danas uživam da tresem mreže rivala. Taj adrenalin ne umem rečima da opišem.

Golgeterski učinak Vas je približio Prvoj ligi Srbije, inostranstvu...

- U pravu ste, imao sam priliku da zaigram za Budućnodt iz Dobanovaca, pojavila se posle toga i ponuda iz Slovenije. Ipak, zbog nepredviđenih okolnosti, transferi su propali, zaposlio sam se u Elektrani i odlučio da fudbal igram u lokalu.

Mislođince posebno rqaduje Vaša odluka?

- Na obostrano zadovoljstvo „guramo“ ka visokom plasmanu. Ako ovako nastavimo, možemo da razmišljamo i o sledećoj ligi – objektivan je centarfor Strelca.

Petar Petrović, golovima pravda ulogu „džokera“ i u ovoj takmičarskoj godini u okviru Prve beogradske lige - grupa B.

15 golova po sezoni, prosečno, postiže Petar Petrović.

PORODIČNO ZANIMANJE:

I brat fudbaler?

-Brat je takođe za zanimanje odabrao „najvažniju sporednu stvar“. Đorđe je Zvezdin đak, igrao je za: Prvu Iskru iz Bariča, Radnički (O), IMT, bio na pozajmici u Dobanovcima dok nije potpisao za Srem iz Sremske Mitrovice. Delili smo dres u ekipi Vage iz Stepojevca i to su nam najlepši fudbalski dani – priznao je Petar.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading