PUN MESEC ISPUNJAVA ŽELJE: Potrebno je da uradite samo JEDNU STVAR!

Autor:

Razonoda

04.09.2018

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Energija punog Meseca može da bude dobra za sve, veruju ljudi sa Istoka Srbije, ako se pravilno koristi. Može da poveća nivo pozitivne energije, a može i da uzburka osećanja, ali i da vam ispuni sve želje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pun mesec - vreme za želju

"Kada je pun Mesec, treba da golu zadnjicu okrenete ka Mesecu, zamislite želju, da se dobro koncentrišete i udubite i ona će se sigurno ispuniti", rekla je mlada devojka, koja je od rane mladosti upoznata sa magijskim noćima nebeskih tela.

U tom delu Srbije još se veruje u bajalica i rituale kod kojih se primenjuje ''alat'' kao što je crveni konac, bosiljak, ogledalo, metla... ali ima i onih gde se koriste daleko bizarniji predmeti kao i voda kojom je mrtvak okupan.

Što se tiče najjače magije u Srbiji - Vlaške vradžbine se najčešće prave od delova tela životinja, konaca, tkanina, delova odeće, kose, noktiju i sl.

Verovali ili ne, osporavali ili prihvatali, verovanje u ovu magiju je rasprostranjenije i jače od verovanja u bilo koju drugu, a strah od njenog uticaja možda čak i opravdan, uzimajući u obzir sve što se u narodu priča o ovoj tradiciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading