BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE PONOVO IZDOMINIRAO: Dušan Macura oduševio gledaoce Potere

Autor: Republika

Razonoda

21.09.2021

09:52

Dušan Macura, bivši košarkaš Crvene zvezde oduševio je gledao nastupom u kvizu "Slagalica" u martu, a sada se pojavio u "Poteri" i ponovo je izdominirao.

youtube.com/rts

Dušan Macura

 

Dušan Macura, koji je osim što je rekorder poznatog kviza "Slagalica" ujedno i bivši košarkaš Crvene zvezde. Sada je učestvovao i u "Poteri", a mnogi su ostali zatečeni količinom informacija koje poseduje.

Macura je na sebe skrenuo pažnju prvi put u martu prošle godine, kada je postavio rekord kviza, a sada je još jednom zablistao. Ovaj takmičar je tada postavio rekord "Slagalice" sa čak 422 poena, a zatim je izjavio da mu je bilo žao rivala kog je pobedio. Njegov rekord je kasnije oboren.

Sada je u "Poteri" opet pokazao vanserijsko znanje i doneo 600.000 dinara svom timu. Ukupan iznos cele ekipe je na kraju bio 640.000, a tim je uspeo da se odbrani od "tragača" i odnese sa sobom veliku svotu. Naravno, ubedljivo najzaslužniji je Dušan Macura, koji je opet oduševio gledaoce.

Govoreći o njegovoj sportskoj karijeri, on je brzo prošao kroz sve mlađe kategorije Crvene zvezde, nakon čega je priključen prvom timu. U prvom timu je igrao u sezonama 1996/97 i 1997/98, kada mu je trener bio Mihajlo Pavićević, a pomoćnici Ranko Žeravica i Aca Petrović. Igrao je sa Igorom Rakočevićem, Vladom Kuzmanovićem, Milenkom Tepićem...

Pored Zvezde, imao je bogato internacionalno iskustvo. Nastupao je za Radnički Jugopetrol, Ural, Čemnic, Bareirense, Kezul Sintru, Gole Gohar, Angolu i Gimle Bergen. Nastupao je na poziciji centra i visok je 211 centimetara.

Komentari (1)

Loading
Milan Stojic

21.09.2021 11:54

Ranko Zeravica je bio sportski direktor, a Aco Petrovic je bio njegov pomocnik . Ranko je vodio tim dok je Mihajlo Pavicevic bio bolestan. Milan, Melburn