Hit ovog leta - Atinska rivijera

Autor: Republika

Razonoda

01.07.2021

12:04

Da li ste spremni da se ovog leta upoznate sa najpoznatijim primorskim mestima u blizini grčke prestonice? Letovališta Lutraki i Glifada koja se nalaze u neposrednoj blizini Atine ovog leta uz turističku agenciju KonTiki pozivaju te na zaluženi odmor na Atinskoj obali.

Promo/Kontiki travel

Smešten u Korintskom zalivu, u podnožju planine Geranija nalazi se Lutraki koji već godinama unazad nosi epitet najlepšeg grčkog primorskog grada. Udaljeno nekih 45 minuta vožnje auto-putem bilo je jedno od najcenjenijih banjskih lečilišta u antičkoj Grčkoj. Ovaj gradić poznat kao kolevka drevne grčke civilizacije nalazi se na odličnoj lokaciji za sve one koji pored uživanja na peščano – šljunkovitim plažama požele i neku vrstu aktivnosti koja se ogleda u izletima koji su u ponudi KonTikija. Možete posetiti mesto gde se spajaju Jonsko i Egejsko more u Korintskom zalivu, Mikenu, Epidaurus, obići Atinu, ali i krstariti do nekih od najpoznatijih ostrva u ovoj regiji. Više o ponudi izleta možete pogledati na linku.

Promo/Kontiki travel

Lutraki krasi kristalno čisto more, termalni izvori, vodopadi, Plavo jezero…Duž obale prostire se šetalište na kojem su smešteni brojni kafići, prodavnice sa suvenirima, cvećare i restorani, a koje se nastavlja na glavnu gradsku ulicu koja se završava na gradskom trgu. Sigurni smo da će vam doživljaj na ovakvom mestu biti kompletan kada čitavu priču upotpunimo hotelima sa izvrsnom ponudom turističke agencije KonTiki.

Promo/Kontiki travel

Okružen zelenilom, u blizini samog grada Lutraki, nalazi se hotel RAMADA POSEIDON LOUTRAKI 5*. Odlikuje se odličnim i komfornim prostorom, a ponuda uključuje all inclusive uslugu. A na sredini šetališta u Lutrakiju nalazi se ACHILLION HOTEL 4*. Ovaj hotel nalazi se preko puta kamenito – šljunkovite plaže, a samo 350 metara je udaljen od KonTiki plaže ispred hotela Mantas Sea Side gde su putnicima naše turištičke agencije ležaljke i suncobrani besplatni.

Promo/Kontiki travel

Letovalište koje se ističe kao najelegantnije i najluksuznije u ovoj regiji, gde svoj odmor provode svetske zvezde je Glifada. Pored luksuza kojim ovo mesto nesumnjivo odiše, Glifada se može pohvaliti dugim peščanim plažama i blizinom Atine koja se nalazi na samo 15 kilometara. Još jedna pogodnost je što je povezana lokalnim autobuskim prevozom i najmodernijim tramvajima sagrađenim za potrebe Olimpijade 2004. godine.

Promo/Kontiki travel

Glifada je inače samo centralni deo Atinske rivijere koju još još čine par manjih mesta kao što su Paljo faliro, Alimos, Eliniko, Vula, Vuljagmeni i Anavissos. Apolonova obala, kako je još nazivaju odlikuje se idealnom mediteranskom klimom i bujnom prirodom. Ova destinacija je apsolutno za svakoga. Za ljude koji vole noćni provod, ljubitelje pasivnog odmora koji žele da uživaju na nekim od plaža smeštenim u uvalama, kao i svima onima koji svoje letovanje žele da obogate posetom Atini i odlaskom na još neki od veoma zanimljivih fakultativnih izleta. Destinacija koja je bila poznata kao mondensko letovalište bogatih Atinjana, sada pruža priliku svima da uživaju u njenim čarima.

Promo/Kontiki travel

Što se hotelskog smeštaja tiče u Glifadi, preporuka turističke agencije KonTiki je ATHENS COAST 4*. Najbliža plaža udaljena je 300 metara od hotela, a usluga je na bazi polupansiona. Još jedan hotel koji toplo preporučujemo je ALEXANDER BEACH 4*. Do privatne, peščano-šljunkovite plaže dolazi se podzemnim prolazom, a ležaljke i suncobrani su besplatni za goste hotela. Usluga je na bazi polupansiona.

Promo/Kontiki travel

Sve ponude uključuju mogućnost sopstvenog prevoza ili prevoza direktnim  letovima.  Polasci su od 2. jula na 7 ili 10 noćenja tokom svih letnjih meseci. Kompletnu ponudu turističke agencije KonTiki pogledajte na zvaničnom sajtu.

 

Komentari (1)

Loading
angie

03.07.2021 11:28

Ja sam vise za CG, tamo se osecam kao kod kuce, icicu do Boke, pa cu uzeti rent a car montenegro i obici celu obalu.