(FOTO) PONUDA ZA ONE SA NAJDUBLJIM DŽEPOM: Gadafijev majbah na prodaju za MILION EVRA!

Autor:

Razonoda

03.02.2021

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holadski "Auto-lajtner", auto-kuća koja se bavi prodajom skupocenih vozila, oglasila je prodaju jednog od najređih automobila nemačkog brenda majbah, napravljenih u ovom veku, a koji je, ni manje ni više, naručio ubijeni libijski vođa Muamer el Gadafi.

RepublikaFoto: youtube.com/Journeyman Pictures
Muamer el Gadafi

U pitanju je kupe vozilo majbah 57S kruzeiro, koji je napravila kompanija "Ksenatek". Auto je modifikovan po Gadafijevim željama, ali je završen tek nakon prevrata u Libiji, u kom su islamistički pobunjenici u oktobru 2011. zverski mučili i ubili Gadafija. Cena vozila je 961.950 evra, što je, prema oceni svetskih stručnih sajtova, prilično mnogo za jedan kupe S-klase. Naglašava se, međutim, da su takvi automobili retki, te da im i cena tokom godina ne opada mnogo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Auto Leitner (@autoleitner)

Nemački auto-gigant "Dajmler", koji je vlasnik brenda majbah, odobrio je izradu tog automobila, koji je napravljen prema istim standardima kao i automobil redovne proizvodnje. U planu je bila prodaja ukupno 100 primeraka, i to političarima, biznismenima, oligarsima i drugim bogatašima širom sveta, ali je "Ksenatek" ostao bez velikog finansijera iz Saudijske Arabije i bankrotirao je već nakon što je napravio samo osam automobila.

Šta sve krasi limuzinu

- moćni 12-cilindarski tvin turbo-motor od šest litara

- 640 konjskih snaga (471 kilovata)

- obrtni momenat od 1.000 njutnmetara

- ubrzava od 0 do 100 km/h za pet sekundi

- sedan verzija teška je 2.744 kilograma, kupe je nešto lakši

- naplaci od 20 inča sa 12 krakova

- meko zatvarajuća vrata, grejači i masažeri sedišta

- frižider, telefon u vozilu, sistem klima-uređaja napred i pozadi

- sistem za informisanje i zabavu na zadnjim sedištima

- kontrolna tabla presvučena belom i crnom kožom

Vođa bio težak 200 milijardi dolara

Gadafijevo bogatstvo i danas, skoro deceniju posle njegovog ubistva, tema je nagađanja, pa se procenjuje da je iznosilo oko 200 milijardi dolara. Veliki deo novca ostao je zamrznut na računima u inostranstvu i posle mu se izgubio svaki trag.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading