KORONA IM NE MOŽE NIŠTA: Ovo su NAJPRODAVANIJI automobili u 2020. godini!

Autor:

Razonoda

26.01.2021

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prkose pandemiji!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kada čujete za "najprodavaniji automobil na tržištu", verovatno vam na pamet prvo padne neki Volkswagen, Peugeot ili možda Fiat. A možda i, u slučaju našeg dela sveta, Škoda ili Dacia...

Kada, međutim, na auto-tržište ne gledamo iz evropskog ugla, već kada je o globalnom nivou reč, tu stvari stoje nešto dugačije.

U godini u kojoj se pandemija korona virusa odrazila i na tržište automobila i dovela do pada prodaje u svim delovima sveta, bilo je nekih neočekivanih promena, dok su neke godinama unazad zauzete pozicije ostale netaknute.

 

 

 

Sajt Focus2Move donosi listu 10 najprodavanijih automobila u 2020. godini, kojom već godinama "vlada", gotovo neprikosnovena Toyota Corolla - jedini automobil na svetu koji je prošle godine prodat u više od milion primeraka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iznenađenje je, međutim, što jednog od godinama unazad najprodavanijih evropskih automobila - Volkswagenovog Golfa, sa globalne liste izgurao popularni Nissanov sedan, piše Telegraf.

Cela lista 10 najprodavanijih automobila na svetu:

10. Nissan Sylphy/ Nissan Sentra

9. Toyota Camry

8. Volkswagen Tiguan

7. RAM 1500

6. Chevrolet Silverado

5. Honda Civic

4. Honda CR-V

3. Ford F-Series

2. Toyota RAV4

1. Toyota Corolla

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading