TIKTOK UVEO SUPER NALOGE! Novi pojam zbunio sve, nikom nije jasno šta se krije u pozadini BIZARNE odluke

Autor:

Razonoda

19.12.2023

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moderatori aplikacije u Evropi zamoljeni su da na drugačiji način tretiraju one koji imaju oznaku "super nalog"

TIKTOK UVEO SUPER NALOGE! Novi pojam zbunio sve, nikom nije jasno šta se krije u pozadini BIZARNE odluke

Foto: pixabay.com

TikTok je dao poseban status određenim nalozima visokog profila, a od moderatora u Evropi traženo je da budu blaži prema sadržaju koji ti nalozi postavljaju, navodi se u internim porukama u koje je Gardijan imao uvid, što kompanija negira.

Dokumenti sugerišu da su zaposleni u viralnoj video aplikaciji stvorili hijerarhiju korisnika, sa određenim pojedincima ili grupama kojima su dodeljene interne oznake poput "super nalog", "super nalog super nalog", "Top PGC" i "top kreator", a koje se ne pojavljuju na drugim nalozima, a koje im omogucavaju više slobode.

- Niko ne razume šta je 'super nalog', ali nam je rečeno da budemo posebno oprezni - rekao je jedan član osoblja TikToka za Gardijan.

Gardijan piše da nove smernice dovode u pitanje politiku Tik Toka prema kojoj ista pravila važe za sve, a čini se da nije jasno ni na koga se nova oznake "super nalog odnosi" odnose.

TikTok tvrdi da nije tačno da je kompanija od zaposlenih tražila da budu manje strogi prema sadržaju određenih profila, već da se iste smernice primenjuju na sve korisnike aplikacije podjednako.

- Ove tvrdnje o politici TikToka su pogrešne ili zasnovane na nesporazumima, takođe, Gardijan nam nije dao dovoljno informacija o svojim tvrdnjama kako bismo mogli da ih istražimo. Naše smernice se primenjuju podjednako na sav sadržaj na TikToku - rekao je portparol društvenog medija za deljenje video sadržaja.

Među nalozima koji su dobili posebnu oznaku nalaze se nalozi glumca i komičara Rasela Brenda, Mančester junajteda, pop zvezde Sema Smita i Jutjubera Itana Pejna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading