ČOVEK NEKA SE SPREMI! PRED KRAJ 21. VEKA ČEKA GA NAJVEĆA PROMENA: Najsavršeniji robot otkrio kakva nam je SUDBINA!

Autor:

Razonoda

30.08.2023

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razvoj veštačke inteligencije došao je do tog stadijuma da i roboti sada mogu da predvide šta će biti sa našim životima i planetom

ČOVEK NEKA SE SPREMI! PRED KRAJ 21. VEKA ČEKA GA NAJVEĆA PROMENA: Najsavršeniji robot otkrio kakva nam je SUDBINA!

Foto: youtube.com/engineered arts

Ukoliko niste čuli za robota po imenu Ameca nemojte biti tužni, niste jedini. Ali u svojoj branši on je već prava zvezda jer se radi o najsavršenijem robotu ikada napravljenom.

Sve veći i brži razvoj veštačke inteligencije u kombinaciji s namerama kompanija da njoj daju poslove koje su do sada obavljali ljudi, zabrinuo je ove godine mnoge od nas.

Šta sve ovo znači za čoveka? Da li će ga veštačka inteligencija ugušiti, skrajnuti na marginu ili će to biti “brak na duge staze”?

Dok se mišljenja stručnjaka razlikuju, kod robota Amece nema dileme. On je otkrio da veruje da će se čovečanstvo na kraju 21. veka i sve ukupno za 100 godina nalaziti na mnogo boljem stepenu razvoja nego danas, piše Daily mail.

Ameca smatra da će ljudi pronaći način da sačuvaju održivost, jednakost, kao i da će se donekle rešavati problem globalnog zagrevanja i klimatskih promena.

Robot, koji donosi odluke i komentare na osnovu svog pohranjenog znanja koje ima o svetu i današnjici, istakao kako će tehnologije samo olakšati život čoveka, nikako ga zakomplikovati.

Ono što je ljude najviše oduševilo od robota je što je rekao da će se čovek odvažiti da s posadama krene u osvajanje svemira i drugih, nastanjivih planeta. Čak je i robot sam naglasio da nema ništa protiv da i on bude deo jedne posade ako će to pomoći ljudskom rodu.

Ameca jeste savršen za trenutne uslove proizvodnje, ali nije još toliko funkcionalan robot da može da obavlja recimo fizičke stvari.

Njegov glavni rival u narednom period svakako će biti robot Ilona Maska za kojeg vlasnik platforme X tvrdi da će pomagati čoveku u svakodnevici, dok će u budućnosti biti idealan kao čuvar doma i drug za šoping.

Što se robota Amece tiče, on jeste sjajan za ovaj trenutak i dosta već pomaže, ali iz kompanije Engineered Arts kažu da će ga još usavršavati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading