ILON MASK TUŽI MARKA ZAKERBERGA ZBOG "THREADSA"!? Aplikacija dostupna i u Srbiji!

Autor:

Razonoda

06.07.2023

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pismu generalnom direktoru Marku Zakerbergu, advokat Tvitera rekao je da kompanija "ima ozbiljnu zabrinutost da se Meta bavi sistematskim, namernim i nezakonitim prisvajanjem Tviterovih poslovnih tajni i druge intelektualne svojine".

ILON MASK TUŽI MARKA ZAKERBERGA ZBOG "THREADSA"!? Aplikacija dostupna i u Srbiji!

Foto: Tanjug/AP

Tviter je zapretio da će tužiti Metu zbog njene nove aplikacije Treds (Threads), saopštila je u četvrtak novinska agencija Semafor. U pismu generalnom direktoru Marku Zakerbergu, advokat Tvitera rekao je da kompanija "ima ozbiljnu zabrinutost da se Meta bavi sistematskim, namernim i nezakonitim prisvajanjem Tviterovih poslovnih tajni i druge intelektualne svojine".

- Tviter namerava da striktno sprovodi svoja prava intelektualne svojine i zahteva da Meta preduzme hitne korake da prestane da koristi bilo kakve Tviter poslovne tajne ili druge visoko poverljive informacije - napisao je Aleks Spiro u pismu.

Predstavnici Tvitera i Mete nisu odmah odgovorili na zahtev Gardijana za komentar.

Trideset miliona prijava za manje od 24 sata

Meta je u sredu lansirala novu aplikaciju u 100 zemalja. Prema navodima kompanije, aplikacija je prikupila 30 miliona prijava za manje od 24 sata.

Ova aplikacija dostupna je i u Srbiji, ali za sada ne i u zemljama Evropske unije.

Treds još uvek nema haštagove i funkcije pretraživanja ključnih reči, što znači da korisnici ne mogu da prate događaje u realnom vremenu kao na Tviteru, a nedostaje mu i funkcija direktne razmene poruka i desktop verzija.

Uprkos ovim nedostacima, analitičari uglavnom smatraju da ova aplikacija ima veliku perspektivu.

- Aplikacija za javnu koverzaciju sa više od milijardu korisnika je potrebna. Tviter je imao priliku da to uradi, ali nije uspeo. Nadamo se da mi hoćemo -  saopštio je šef Mete Mark Zakerberg na novoj platformi Treds.

Nova aplikacija će profitirati od Instagrama

Analitičari smatraju da bi aplikacija uskoro mogla da postane glavni konkurent Tviteru.

- Bilo to planirano ili ne, Meta je objavila aplikaciju Treds u savršenom trenutku, kada ima šansu da se uspešno bori sa Tviterom - rekao je profesor marketinga na Univerzitetu Čepmen, Niklas Mir.

On smatra da će Treds profitirati od ogromne baze korisnika platforme Instagram sa kojom je povezan, prenosi Rojters.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading