OKUPAJTE SE U SLANOM JEZERU: Odlične vikend-destinacije u blizini Srbije

Autor:

Razonoda

03.09.2018

01:12 >> 11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Panonska jezera u Tuzli su jedina koja su slana u Evropi, a zbog velike količine minerala imaju i lekovito dejstvo.

RepublikaFoto: Printskrin: Facebook.com/Panonsko jezero
Panonska jezera - Tuzla

Iako je kraj avgusta, sezona odmora još uvek nije prošla. Ako ste ove godine propustili da odete negde na letovanje i uživate, Srpski telegraf vam predlaže nekoliko destinacija u blizini naše zemlje do kojih možete skoknuti za vikend.

JEZERO BALATON

(dva noćenja, od 50 evra za dvokrevetnu sobu)

Ovo jezero jedno je od glavnih letnjih destinacija u Mađarskoj. Zbog toga ga deo populacije zove mađarsko more. Ukoliko vreme to dozvoli, bićete u mogućnosti da se okupate, a oni kojima voda ne znači mnogo mogu da uživaju u predivnoj prirodi. Provod neće izostati, a to mogu da posvedoče mnogi studenti i đaci kojima je Balaton bila usputna stanica na ekskurzijama.

BUDIMPEŠTA

(dva noćenja, od 60 evra za dvokrevetnu sobu)

Jedan od najlepših gradova u ovom delu Evrope nalazi se blizu granice sa Srbijom. To Budimpeštu čini idealnom destinacijom za vikend-posetu. Pored vožnje brodićem, obilaska tvrđave i uživanja u panoramskom razgledanju, ukoliko vam to finansije dozvoljavaju, možete bukirati jednodnevni tretman u nekoj od banja koje se nalaze u gradu. Cena jedne ulaznice je oko 15 evra.

OHRIDSKO JEZERO

(dva noćenja, od 16 evra za dvokrevetnu sobu)

Najpopularnija turistička destinacija u Makedoniji svake godine privlači sve više turista ne samo iz ove države i okoline već i iz svih delova Evrope. Ono što ovo jezero čini primamljivim su jako niske cene privatnog smeštaja i namirnica u prodavnicama, pa će i oni sa malo plićim džepom moći da se opuste. Ljubitelji kulture uživaće u Starom gradu u Ohridu, a oni koji vole kupanje mogu za nekoliko evra da se dovezu do najuređenije plaže Gradište.

TUZLA

(dva noćenja, od 30 evra za manji apartman sa više kreveta)

Tuzla je jedan od najvećih i najposećenijih gradova u BiH, a za to postoji dobar razlog. Pored provoda u samom gradu, u njegovoj neposrednoj blizini nalaze se Panonska jezera. Veštačka su i slana, jedina sa takvim karakteristikama u Evropi. Temperatura vode u toku letnjih meseci je oko 25 stepeni, a salinitet 35 grama po litru. Imaju lekovita dejstva zahvaljujući soli i drugim mineralima.

SOFIJA

(dva noćenja, od 32 evra za dvokrevetnu sobu)

Ako se odlučite da vikend provedete u gradu, a ne na kupalištu, bugarska prestonica je idealna destinacija. Dobar provod, Crkva Aleksandra Nevskog i geografska blizina čine Sofiju nezaobilaznom za turiste iz Srbije. Cene nisu astronomske, a to mogu da posvedoče mnoge Nišlije koje redovno sa jednodnevnim ekskurzijama ovde dolaze u šoping.

RepublikaFoto: pixabay.com

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading