82 KOMPANIJE NUDE WIFI U AVIONU!

Autor: travelmagazine.rs, Republika

Razonoda

16.02.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 82 svetske aviokompanije su na svojim letovima nudile WiFi u 2017. godini, u odnosu na 2016. godinu kada je takvih bilo samo 70.

RepublikaFoto: pixabay.com
Putnici više neće morati da ćaskaju jedni sa drugima, ako uvedu sve kompanije ovu WiFi praksu

Ovi podaci nedavno su objavljeni u okviru Routehappy 2018 WiFi Report-a, kompanije Routehappy.

Prema ovom izveštaju, do poboljšanja WiFi ponude na letovima svetskih aviokompanija došlo je jer su kompanije Goo i Inmarsat postali veliki igrači na tržištu brzog WiFi interneta, kojim je donedavno dominirala kompanija Viasat.

RepublikaFoto: pixabay.com

Trenutno, američki prevoznik Delta ima 350 letelica opremljenih 2KU inflight sistemom kompanije Gogo, a American, Alaska, British Airways i Iberia svoje avione opremaju istim ovim sistemom. Lufthansa Group, grupacija koja uključuje aviokompanije Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines i Eurowings, nedavno je pokrenula uslugu High-speed Global Xpress koju nudi Inmarsat.

WiFi je trenutno dostupan na 43% ukupnih letova, što je povećanje u odnosu na 2016. godinu (39% letova).

Trenutno samo tri aviokompanije nude WiFi na svim svojim letovima – Southwest, Icelandair i Virgin Atlantic, ali prognoze su veoma optimistične i očekuje se da će aviokompanije sve više ulagati u WiFi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading