Digitalna pismenost uslov za bezbedno korišćenje interneta

Autor: personalmag.rs

Razonoda

29.08.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da upotrebu savremenih tehnologija mora da prati digitalna pismenost i kompetencija.

RepublikaFoto: pixabay.com

Matić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), istakla da je za bezbednost na internetu neophodno savladati određene veštine koje digitalna pismenost podrazumeva.

Ona je, govoreći o novoj opasnoj igrici "Momo" namenjenoj najmlađima koja se širi društvenim mrežama, istakla da su u resornom ministarstvu upoznati sa postojanjem ove igrice.

Matić je naglasila da roditelji treba da obrate pažnju i da registruju svaku eventualnu promenu u ponašanju deteta, a pre svega da imaju uvid i kontrolu nad vremenom koje dete provodi na internetu kao i nad sadržajima koje prati.

Matić je podsetila na to da je resorno ministarstvo do sada održalo 207 predavanja u 41 gradu o bezbednom korišćenju digitalnih sadržaja, i napomenula da su prevencija i edukacija najznačajniji na tom polju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading