NE ZEZAJU SE: Tesla će godišnje praviti 500.000 automobila u Kini

Autor: b92.net

Razonoda

13.07.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki proizvođač električnih vozila potpisao je sa vlastima Šangaja sporazum o izgradnji fabrike kapaciteta pola miliona automobila godišnje.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Teslin pogon biće prvo postrojenje takve vrste u Kini

Fabrika koja će imati zvaničan naziv "Gigafactory 3", nalaziće se u Lingangu, u blizini šangajske zone slobodne trgovine.

Teslin pogon biće prvo postrojenje takve vrste u Kini koje će u potpunosti biti u stranom vlasništvu i verovatno najveća strana investicija u šangajskom proizvodnom sektoru.

Memorandum o razumevanju koji su potpisale dve strane predviđa da će se u okviru nove "gigafabrike" odvijati sve delatnosti, od razvojno-istraživačkih, do proizvodnih i prodajnih, piše South China Morning Post.

Ilon Mask je prisustvovao potpisivanju memoranduma

Izgradnja fabrike trebalo bi da počne tokom prvih meseci 2019.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je prvi čovek Tesle, Ilon Mask, koji je u prošlosti kritikovao politiku kineskih vlasti kojom je bilo propisano da strani proizvođači automobila – ukoliko žele da izrađuju vozila u Kini - moraju najpre da osnuju zajedničko preduzeće sa domaćim partnerima sa vlasničkim udelom 50:50, a zatim mogu da grade fabriku.

Kada fabrika u Šangaju počne sa radom, cene Teslinih automobila u Kini biće znatno niže, što će dovesti do rasta prodaje u toj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading