LAMBORGINI OGRANIČAVA PROIZVODNJU: Maksimalno 8.000 vozila u 2020.

Autor: b92.net

Razonoda

27.01.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa rastom proizvodnje i prodaje iz godine u godinu, proizvođači skupocenih supersportskih automobila dolaze u opasnost da izgube na ekskluzivnosti koju su ranije imali.

RepublikaFoto: lamborghini.com
Čelnici premijum brenda odlučili su da limitiraju broj proizvedenih automobila svake godine

Lamborgini takođe poslednjih godina beleži velike stope rasta proizvodnje, a značajan impuls prodaji dao mu je treći model u gami – SUV Urus.

Iako čelnike ove kompanije (kao i akcionare) raduje ovakav trend, ipak je odlučeno da se godišnja proizvodnja limitira.

U razgovoru za "CarAdvice", prvi čovek Lamborginija, Stefano Domenikali, rekao je da će ograničenje stupiti na snagu več sledeće godine.

RepublikaFoto: Lamborgini Media
Lamborgini Urus doprineo je povećanoj prodaji

Italijanski proizvođač će u 2020. napraviti najviše 8.000 automobila, od čega će polovinu činiti SUV Urus. Od preostalih 4.000, dve trećine će biti verzije modela Hurakan, a jednu trećinu će činiti primerci Aventadora.

Međutim, čak i limit od 8.000 proizvedenih vozila predstavlja značajan skok u odnosu na, do sada, rekordnu 2018. kada je sa fabričkih traka sišlo 5.750 Lamborghinija.

Prošle godine proizvodnja je skočila za 51 odsto u odnosu na 2017, a najzaslužniji za to bio je upravo pomenuti Urus koji je, iako u prodaji tek od jula, pronašao 1.761 kupca širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading