SILOVAO NESREĆNU DEVOJKU SATIMA U STANU U PANČEVU: Primoravao je na užas!

Autor:

Hronika

14.04.2024

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja kako bi se utvrdile sve činjenice vezane za ovaj slučaj.

SILOVAO NESREĆNU DEVOJKU SATIMA U STANU U PANČEVU: Primoravao je na užas!

Foto: shutterstock

Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog J.Z. (67) sa prebivalištem u Banatskom Novom Selu zbog sumnje da je izvršio krivično delo silovanje. Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 12. aprila od 17 do 21.30 časova u stanu u kojem neprijavljeno boravi u Pančevu, upotrebom sile i pretnje prinudio oštećenu (19) na obljubu.

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji je po nalogu ovog tužilaštva zadržan u trajanju do 48 časova, tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor u trajanju do 30 dana. Ovo je predloženo zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja kako bi se utvrdile sve činjenice vezane za ovaj slučaj. Detaljno ispitivanje svedoka može pružiti ključne informacije o događaju, dok će veštačenja pružiti dodatne dokaze koji će biti od značaja za postupak.

Očekuje se da će ovaj slučaj izazvati veliku pažnju javnosti, kao i da će izazvati raspravu o povećanju bezbednosti žena i preventivnim merama protiv seksualnog nasilja. Javno tužilaštvo će nastaviti sa istragom kako bi osiguralo da pravda bude zadovoljena, a očekuje se da će dalji razvoj događaja otkriti nove detalje o ovom slučaju.

Ovaj slučaj naglašava važnost edukacije o seksualnom nasilju i podrške žrtvama. Prevencija seksualnog nasilja zahteva aktivno uključivanje zajednice, obrazovne institucije i pravosudnog sistema. Postojeći propisi i mehanizmi za zaštitu žrtava seksualnog nasilja takođe će biti predmet pažnje tokom daljeg razvoja ovog slučaja.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading