SUKOBIO SE SA OŠTEĆENIM, PROBAO DA GA IZBODE, PA MU IZBUŠIO GUME? Policija muškarcu nakon drame na Novom Beogradu odredila zadržavanje, pregledan od strane psihijatra

Autor:

Hronika

14.04.2024

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detalji drame ispred kluba.

SUKOBIO SE SA OŠTEĆENIM, PROBAO DA GA IZBODE, PA MU IZBUŠIO GUME? Policija muškarcu nakon drame na Novom Beogradu odredila zadržavanje, pregledan od strane psihijatra

Foto: shutterstock

Nož

U skladu sa nalogom javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog Đ.I. (32) zbog krivičnih dela laka telesna povreda, izazivanje opšte opasnosti u pokušaju i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Incident ispred svinger kluba na Novom Beogradu

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni Đ.I. je 13.04.2024. godine, posle ponoći, došao do svinger kluba na Novom Beogradu, noseći sa sobom nož i plastičnu flašicu sa benzinom. Ispred kluba se sukobio sa oštećenim, pokušavajući da ga nožem ubode u stomak nakon verbalne rasprave. Oštećeni je uspeo da se odbrani, ali je zadobio lakšu telesnu povredu u vidu posekotine desne šake.

Nakon neuspelog napada, osumnjičeni je nožem isekao zadnju gumu na vozilu oštećenog, polio automobil benzinom i pokušao da pobegne. Međutim, policija ga je uočila i naredila mu da se preda, na šta se osumnjičeni oglušio, pružajući otpor prilikom hapšenja.


Psihijatrijsko mišljenje i predložena mera bezbednosti

Pre saslušanja, osumnjičeni je pregledan od strane veštaka psihijatra, koji je zaključio da je Đ.I. delovao u stanju bitno smanjene uračunljivosti, uzimajući u obzir činjenicu da često zloupotrebljava antidepresive.

Veštak je izrazio mišljenje da postoji opasnost od ponavljanja sličnih ili težih krivičnih dela ukoliko bi osumnjičeni ostao na slobodi, te je predložio meru bezbednosti psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.


Sa obzirom na sve navedene činjenice, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu da prema uhapšenom odredi pritvor, koji je rešenjem i određen. Osumnjičenom Đ.I. se stavlja na teret niz ozbiljnih krivičnih dela, a predložena mera pritvora je u skladu sa procenom rizika od ponavljanja takvih postupaka ukoliko bi ostao na slobodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dragana

14.04.2024 18:21

Skloniti sto pre .... Grozota.