"PAZITE JOJ RUČICE KAD JE BUDETE TRAŽILI..." Pesma posvećena DANKI ILIĆ kida srce i dušu: O, bezdušni svete...

Autor:

Hronika

10.04.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pesma je nazvana "Molim vas pripazite - Danka Ilić"

"PAZITE JOJ RUČICE KAD JE BUDETE TRAŽILI..." Pesma posvećena DANKI ILIĆ kida srce i dušu: O, bezdušni svete...

Foto: Društvene mreže

Jeziva sudbina male devojčice Danke Ilić (2) iz Bora koja je ubijena 26. marta u Banjskom polju, zbog čije smrti su uhapšeni osumnjičeni radnici JKP Vodovoda Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50) i nakon 15 dana potresa Srbiju, a građani se skoro svakodnevno opraštaju od nje na društevnim mrežama, a sada je jedan korisnik posvetio i pesmu nevinom detetu.

Ako je sudeći po društvenim mrežama, pesma koja je posvećena devojčici Danki Ilić nastala je 4. aprila, na dan kad su osumnjičene ubice i uhapšene. Inače, tokom potrage za devojčicom jedan pravac istrage išao je u smeru da su radnici borskog Vodovoda osumnjičeni za krivično delo.

Pesma je nazvana "Molim vas pripazite - Danka Ilić"

Pazite joj ručice, kad je budete tražili, ispod gomile smeća. Molim vas, oprezno! Po mirisu je pronađite, ona je tatina sreća. Cvet, na deponiji. Anđelski pramene na svilenoj kosici, zbog tebe i vapim. O, bezdušni svete šta ti je skrivilo to nevino dete? - navodi se u pesmi:

- Njih savest ne peče, devojčice draga, oni što su hteli da nestaneš bez traga. I nije krivac taj Beč! Niti otac tvoj, a ni majka tvoja, što uzalud plače dok danima traže, svoje umiljato mače. Pazite joj oči! U njima stanuje nedosanjani san. Tu su lutke i šnale, srećno detinjstvo i venčanica bela. Znam, biće vam teško kad dođete do tela. Zbog njene godine dve. I na osmeh pazite, sa njim je pošla u smrt, da radost unese u rajski vrt. Kako se može videti na društvenim mrežama autor ove pesme je Knežević Milodrag-Miki.

Inače, policija i spasilački timovi MUP-a dano-noćno pretražuju sve lokacije na kojima bi Dankino telo moglo biti u blizini Bora, počevši od deponije u blizini mesta njenog nestanka gde su osumnjičeni prvo tvrdili da su je bacili. Po sopstvenom priznanju osumnjičeni Dejan Dragijević naveo je da je Dankino telo premestio 28. marta i da su mu u tome pomogli otac Radoslav (73) i brat Dalibor (40) koji su uhapšeni 6. aprila. Osumnjičeni Dalibor priznao je inspektorima da je pomogao bratu da sakrije telo i naveo 20 lokacija gde bi telo moglo biti, međutim potraga nije dala rezultate. Samo dan kasnije Dalibor je preminuo u prostorijama policijske stanice Bor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading