TERETNI VOZ NALETEO NA AUTO U LAJKOVCU: Vozač nije stao ispred putnog prelaza

Autor:

Hronika

09.04.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teretna kompozicija je bila sastavljena od 20 vagona tovarenih ugljem i saobraćala je na relaciji Piskanja - Vreoci.

TERETNI VOZ NALETEO NA AUTO U LAJKOVCU: Vozač nije stao ispred putnog prelaza

Foto: shutterstock

Danas u 13.25 časova, na delu barske pruge između Lajkovca i Lazarevca, došlo je do saobraćajne nezgode kada je teretni voz naleteo na putničko vozilo. U ovoj nezgodi, vozač drumskog vozila je lakše povređen i prevezen je u bolnicu. Kako se navodi u saopštenju kompanije "Srbija Kargo", putni prelaz je bio obezbeđen Andrejinim krstom i znakom Stop, a nesreća se dogodila jer se vozač nije zaustavio ispred putnog prelaza, odnosno ispred znaka za obavezno zaustavljanje drumskih vozila, prenosi Telegraf.

Teretna kompozicija je bila sastavljena od 20 vagona tovarenih ugljem i saobraćala je na relaciji Piskanja - Vreoci. Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a, kao i Zajednička železnička komisija „Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija Kargo“ za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi sve detalje ove nesreće.

Saobraćaj je na pomenutoj deonici bio u prekidu, a očekuje se da će u kratkom vremenskom periodu biti normalizovan. Železničke kompanije „Srbija Kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ još jednom apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju kako bi se sprečile ovakve nesreće i sačuvali ljudski životi.

Da podsetimo, na pružnom prelazu u Kozjaku, pre nekoliko meseci, dogodilo se neverovatno čudo, kada je Slobodan Mitrović, 67-godišnji vozač "Mercedesa", uspeo preživeti sudar sa teretnim vozom koji ga je udario na pružnom prelazu.

Mitrović, koji tvrdi da je ceo život poštovao pravila saobraćaja, izjavio je da je nesreću izazvao trenutni zaslepljujući svetlosni signal od jednog od vozila s upaljenim dugim svetlima. Naveo je da je prepoznao prepreku kada je već krenuo, ali nije uspeo izbeći sudar s teretnim vozom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading