ZASADITE ČERI PARADAJZ NA TERASI: Lakše je nego što ZAMIŠLJATE, uspeće vam iz prve!

Autor: M.O.

Lifestyle

09.04.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema veze što nemate baštu.

ZASADITE ČERI PARADAJZ NA TERASI: Lakše je nego što ZAMIŠLJATE, uspeće vam iz prve!

Foto: shutterstock

Asocijacija na leto je mnogima sočni paradajz. Preukusno i osvežavajuće povrće je sastavni deo mnogih salati, a ono što je glavni problem jeste taj što u gradovima ljudi ne mogu da ga uzgajaju. 

Ipak, za sve postoji rešenje

Odgajanje čeri paradajza može biti izuzetno zadovoljavajuće iskustvo za svakoga ko voli da se bavi biljkama. Jedna od prednosti ove biljke je ta što je veoma zahvalna za gajenje u kućnim uslovima, pa čak i za one koji nemaju baštu. Sve što je potrebno jeste saksija, zemlja, toplina i sunce.
 
Republika

Foto: shutterstock

Veoma lak i jednostavan uzgoj čeri pradajza

Lako razmnožavanje čeri paradajza

Jedan od načina da započnete uzgoj čeri paradajza je da koristite već zreo plod. Dovoljno je da ga presečete na pola i stavite u saksiju sa zemljom. Nakon nekoliko nedelja, izniknuće nežni zeleni izdanci i uskoro ćete moći da uživate u sočnim plodovima.
 
Ako volite da se bavite biljkama od samog početka, možete kupiti seme čeri paradajza i posejati ga u male saksije. Kada biljke porastu, preporučljivo je presaditi ih u pojedinačne saksije kako bi imale dovoljno prostora za rast. Takođe, važno je obezbediti im potporu za pravilan rast, poput štapića ili mini merdevina.
 
Redovno zalivanje je ključno za uspešan uzgoj čeri paradajza. Takođe, biljka treba da bude izložena sunčanoj svetlosti kako bi pravilno rasla i razvijala plodove. Važno je voditi računa o njenom razvoju i pravilnoj nezi kako bi se postigao optimalan rezultat.
 
Odgajanje čeri paradajza u kućnim uslovima može biti izuzetno inspirativno iskustvo, posebno za one koji uživaju u radu sa biljkama. Uz malo truda i pažnje, svako može da uživa u ukusnim plodovima ove zahvalne biljke, čak i bez bašte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading