OVE BILJKE VIŠE NIKADA NEĆETE DRŽATI PORED PROZORA: Koliko god da lepo izgleda, na taj način ih UBIJATE!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

18.03.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nikako ne smete da radite.

OVE BILJKE VIŠE NIKADA NEĆETE DRŽATI PORED PROZORA: Koliko god da lepo izgleda, na taj način ih UBIJATE!

Foto: pexels.com

Ako su sve vaše sobne omiljene biljke postavljenje na prozorskom delu daski, možda bi bilo dobro da ih premestite što je pre moguće. 

Sobne biljke mogu toliko toga dati vašem domu, donoseći sa sobom umirujuću energiju i lepši enterijer. 

Žene koje su ljubiteljke sobnog cveća, znaju koliko je teško odlučiti se samo za jednu i doneti je u svoj dom. Svaka od njih je drugačija i posebna, te zahteva i drugačije negovanje. 

Republika

Foto: pexels.com

Ne odgovara svakoj biljki isto osvetljenje

Jedno od važnijeg je na kom ćete ga mestu postaviti jer svakoj biljki odgovara drugačije osvetljenje i vlažnost vazduha. 

Biljke koje ne vole da budu direktno izložene suncu su biljke pauka, biljke zmija, bršljan, paprati, begonije. Takođe, zamija je ne voli previše svetla, kao ni maranta.

Međutim, ako ipak želite da vaše biljke izložite baš na tu prozorsku dasku, ipak postoje mogućnosti.

- Biljke mogu bolje tolerisati sunčevu svetlost ako je daska okrenuta prema severu, a ne na zapadnoj ili južnoj strani - rekli su "Gardener's World", stručnjaci. 

Prosto na osunčanom delu kuće bi trebali da se odlučite za biljku aloe veru, koja bi na tom mestu trebala da bude "zadovoljna", kao i kaktusi i sukulenti.  Ako tražite biljku koja cveta, onda su i geranijum i bugenvilija odličan izbor i dobro se slažu, a obe biljke vole što više sunca.

Generalno biljke koje ne vole svetlo su idealne za tamne sobe, kancelarije, hodnjik. One su većini slučajeva i najjednostavnije za održavanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading