OD OVA DVA SASTOJKA ĆE VAŠE BILJKE BUJATI: Potrebno je da ih samo rastopite u VODI, više nećete kupovati SKUPA đubriva!

Autor: M.O.

Lifestyle

21.11.2023

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rastvor koji će vaše biljke preporoditi!

OD OVA DVA SASTOJKA ĆE VAŠE BILJKE BUJATI: Potrebno je da ih samo rastopite u VODI, više nećete kupovati SKUPA đubriva!

Foto: pexels.com

Posle ovog više nećete morati kupovati skupa đubriva koja u sebi sadrže skupe hemikalije koje pomaže vašim biljkama da bujaju.

Ovaj jednostavan recept za prihranu biljaka će vam sigurno biti pravo otkriće!

Republika

Foto: pexels.com

Od ovog će sobne biljke bujati kao "lude"

 

Recept za prihranu sobnih biljaka

Sastojci:

  • 1 g suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 l tople vode

Priprema: 

Sipajte šećer i kvasac u toplu vodu i ostavite da odstoji dva sata. Dobro promešajte, a posle dva sata kada je rastvor spremna za korišćenje potrebno je da ga razblažite. U teglu od 5 litara sipajte 5 čaša vode sobne temperature, pa u tu vodu dodajte jednu čašu rastvora od šećera i kvasca i promešajte. Rasporedite litar rastvora na ovaj način u više tegli, poklopite i čuvajte za zalivanje.

Marina Žukova, Ruskinja koju prati milion ljudi i koja na Youtube kanalu daje razne savete za negu cveća i domaćinstva, ističe da prihranu treba da praktikujete na vlažnom tlu. Zalijte biljku dan ranije, a onda narednog dana je prihranite ovim rastvorom. Ona napominje da ovaj recept pomaže biljkama da zdravo rastu, dobijaju nove liske i cvetove, pa je savršen izbor ako želite da vaše biljke budu bujne.

U komentarima su mnogi pitali Marinu da li prihrana sa šećerom može da privuče mrave, a ona je odgovorila da već dve godine prihranjuje biljke na ovaj način i da nikada nije imala problem sa insektima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading