OVO OPORAVLJA SOBNO CVEĆE TOKOM ZIME: "Lek" nađite u kuhinji - trajaće vam mesecima!

Autor: N.J.

Lifestyle

16.11.2023

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom zime na ovaj način zalivajte cveće dva puta mesečno.

OVO OPORAVLJA SOBNO CVEĆE TOKOM ZIME: "Lek" nađite u kuhinji  - trajaće vam mesecima!

Foto: shutterstock

Zalivanje cveća u kući

Svako ko ima biljke zna da je potrebno redovno prihranjivanje cveća u saksiji, posebno tokom vegetativnog perioda i perioda cvetanja. Međutim, da li ste znali da obični kvasac može biti tajna za zdrav rast i razvoj biljaka?

Fitohormoni, vitamini grupe B i auksini su sastojci koji se nalaze u kvascu, a koji aktivno stimulišu deobu ćelija i rast biljaka. Ovakva vrsta prihrane se često koristi od strane profesionalnih uzgajivača biljaka, kao što je navedeno na sajtu uspesnazena.com.

Zahvaljujući ovakvoj prihrani, može se primetiti naglo povećanje aktivnosti mikroorganizama u tlu, kao i povećanje sadržaja ugljen dioksida i mikro- i makroelemenata. Sve ovo ima blagotvoran uticaj na korenov sistem i spoljni izgled biljaka.

Foto: unsplesh.com

Kvasac za sobne biljke


Iako se ova metoda prihrane može koristiti tokom cele godine, naročito je važno ne zaboraviti na nju tokom zimskog perioda. Kako bi vaše biljke bile zdrave i otporne, možete pripremiti jednostavan rastvor koji će im pružiti neophodne hranljive sastojke.

Da biste napravili rastvor, potrebno je da u jednu litru tople vode dodate kašičicu suvog kvasca (oko 10 grama) i kašičicu šećera. Zatim, ostavite da rastvor odstoji oko dva sata, kako bi se kvasac aktivirao. Nakon toga, dva puta mesečno zalivajte cveće ovim rastvorom (u zimskom periodu) i jednom u deset dana na proleće i leto.

Interesantna činjenica je da se ova metoda prihrane može primeniti i na biljke u bašti, što može biti od velike pomoći za uzgoj povrća i voća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading