TRAVARKA MILICA OTKRIVA: Ovo je najbolja BILJKA za želudac, posle nje radiće kao "sat"!

Autor: M.O.

Lifestyle

22.10.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne postoji bolji lek za gastritis, nadutosti, loše varenje, od ove moćne biljke

TRAVARKA MILICA OTKRIVA: Ovo je najbolja BILJKA za želudac, posle nje radiće kao "sat"!

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/PRVA TV

Iskusna travarka Milica Jovičić iz Mokre Gore već decenijama nesebično pomaže ljudima koji se suočavaju sa raznim gastrointestinalnim tegobama.

Poznata po svom vedrom duhu, baka Milica Jovičić iz Mokre Gore pruža dragocene savete i pomoć onima koji pate od problema sa varenjem. Njena stručnost i retka posvećenost pacijentima čine je pravim izborom za sve koji se bore sa gastritisom, želudačnom kilom, ili nervoznim crevima. Pre nego što preporuči određeni čaj, Milica vrši detaljan pregled, primenjujući metod koji retko ko drugi praktikuje.

- To sam naučila od moje babe, majčine majke. Moja sestra bliznakinja je pokušala, ali nije imala osećaj. Ja sam babi dugo pomagala, ali tek posle dve godine rekla mi je da sam spremna za samostalan rad. Bila sam mlada i nisam bila zainteresovana. “Doći će vreme kada ćeš ti sama poželeti to da radiš”, rekla mi je. Kada sam imala trideset godina, to se i obistinilo. Naime, postoje tri tačke: na ruci, stopalu i ispod plećke koje moram pod prstima na osetim. Kada ih pronađem, masiram ih i ljudi osete rasterećenje, želudac im proradi… Ako se tačka ne pokaže, onda ljude pošaljem da snime žuč, bubreg - rekela je.

Republika

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/PRVA TV

Milica je tokom celog svog života izučavala biljke

 

Baka Milica pomaže svima koji imaju upalu sluzokože, sekret u želucu, želudačnu kilu, nervozna creva, steže ih u grudnom kožu.

- Moj pregled ne bi imao efekat da se posle ne piju čajevi. Koristim šest biljaka: hajdučku travu, šipurak, kantarion, majčinu dušicu, nanu i kamilicu. Poznato je da je hajdučka trava za želudac jedan od najboljih prirodnih lekova. Ukoliko patite od nadutosti, težine u grudima i crevima, lošeg varenja, bola u stomaku, gubitka apetita i slično, znajte da to obično izazivaju gasovi. Ukoliko se hronični gasovi ne leče, može biti veoma opasno na duže staze - ističe baka Milica.

Hajdučka trava je ključna komponenta njenih tretmana, jer pruža podršku želucu kroz uravnoteženje kiselosti i žuči, čime se neutrališe višak kiseline i leče eventualne rane na sluznici želuca. Ovaj moćan lek se koristi za suzbijanje gastritisa, često prateće upale sluznice želuca, često popraćene ranama. Hajdučka trava takođe smiruje želudac, ublažava upale, i pozitivno utiče na varenje. Šipurak, sa svoje strane, deluje na potpuno prirodan način kako bi regulisao i stimulisao probavu, zaustavio dijareju, smirio želudac i ublažio bolove u trbuhu. Ovaj čaj može biti vaš saveznik u rešavanju različitih gastrointestinalnih problema, poboljšavajući rad creva i pružajući olakšanje čak i u slučaju stomačnih virusa, prenosi "TV Prva".

Podubica pomaže kod čira i reguliše probavu

- Za rad želuca blagotvorno je laneno seme, a mleveni gavez je dobar za probavu. Iako, možda, ne izgleda ukusno, laneno seme žvaćite što duže možete. Lakše će vam možda biti kada potopite kašiku lanenog semena u šoljici mlake vode, ostavite da odstoji šest sati i to seme pojedite pre spavanja. (Naravno, vodu prospite.) Inače, seme lana u vodi postane sluzavo, ali upravo u toj sluzi nalazi se njegova le­ko­vitost - dodala je. 

Kako se pravi čaj:

Dve velike kašike sitno usitnjene trave prelijte sa pet decilitara proključale vode, poklopite i ostavite da stoji pola sata. Nakon toga, dobro procedite dobijeni čaj.

Doziraju se jedna do dve šolje nakon jela. Ovako pripremljen napitak, osim za ispijanje, može se koristiti za obloge i lekovite kupke. Čaj od podubice nemojte zaslađivati, potrebno ga je piti gorkog, tri puta dnevno.

Ukoliko planirate da ga koristite samo spolja za kožne infekcije, pripremite napitak na sledeći način:

Dve velike ravne supene kašike biljke prelijte sa pola litra vode. Nakon što odstoji pola sata, procedite i koristite za ispiranje obolelih mesta. Primetićete ubrzo kako se infekcija povlači, i to veoma brzo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading