VELIKA ISPOVEST DRAGUTINA TOPIĆA: Porok ga umalo koštao KARIJERE i ŽIVOTA!

Autor:

Sport

22.10.2023

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrio je sve što mu leži na duši.

VELIKA ISPOVEST DRAGUTINA TOPIĆA: Porok ga umalo koštao KARIJERE i ŽIVOTA!

Foto: Starsport

Dragutin Topić je jedan od najboljih srpskih atletičara u istoriji, a njegova sportska dostignuća u skoku uvis su zauvek ostala upamćena.

Angelina Topić ide putem svog slavnog oca, a budući da je dobila nagradu za najbolju mladu atletičarku Evrope, njeni uspesi će verovatno i nadmašiti očeve, što je svakako san svakog roditelja.

Porodica Topić je skladna sportska, a "glava" kuće Dragutin je uprkos protivljenju svoje supruge progovorio o mračnim delovima svog života i karijere, iz kojih je na kraju izašao kao pobednik, a njegov problem bila je kocka.

 

- Mnogo je teško kada se desi nešto što niste ni sanjali da može da vam se desi. Mislim to je vreme bačeno u momentu u životu kada su se nekako sve kockice slagale da to nije nešto što, ne smelo da se desi, nego nešto što ja prosto nisam uradio. O čemu se tu radilo, neću ni da ulazim u to, ne volim ni da pričam o ovoj temi, bilo prošlo, ističe on i dodaje:

-  To me jako unazadilo kao čoveka, pokolebalo je i u moju veru u sport, u pravednost i pravičnost, da sam u jednom momentu stvarno izgubio životni kompas, jer nisam znao šta više da radim.

Možda je glupo da to poredi sa izgubljenim zdravljem, zdravlje je nešto što je najvažnije i najsvetije, ali kada se to desi, a vi ste mladi, onda totalno izgubite sve konce iz ruku.

Dodaje da je tada odlutao u neke druge sfere, koje su mnogo ružne. Važno mu je da se o ovom problemu više priča, s obzirom na to da je sve češći porok u Srbiji upravo kocka.

- Jako mi je krivo zbog toga što nisam imao psihičku snagu da nastavim putem kojim sam tada išao.

Setio se, kako kaže, kako da se vrati sebi uz, naravno, Božiju pomoć, ali nije bilo lako.

Republika

Foto: Starsport

Dragutin Topić

 

- Ja sam uvek bio borac, ali nisam ni znao da mogu da budem još veći borac nego što jesam. S jedne strane mi je drago da sam to prošao, prepoznajem to sada kod ljudi, te bolesti zavisnosti. Supruga mi je zabranila da pričam, ali ja moram pošto je kocka jedna ogromna zavisnost. Drogu nisam probao, ni ne želim, ali ovo je jedna opaka bolest koju prepoznajem, nažalost, sve više i više i kod mladih ljudi. Roditelji moraju nekako da nauče da prepoznaju to kod svoje dece, jer to od sitnog zezanja prelazi u ozbiljnu zavisnost koja mora da se leči -  rekao je Dragutin Topić za Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading