SRBIJA "OTELA" HRVATSKOJ ORGANIZACIJU SVETSKOG PRVENSTVA: Evo ŠTA je RAZLOG!

Autor:

Sport

28.09.2023

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu poštovali rokove..

SRBIJA "OTELA" HRVATSKOJ ORGANIZACIJU SVETSKOG PRVENSTVA: Evo ŠTA je RAZLOG!

Foto: Republika

Svetsko prvenstvo u krosu, 45. po redu, održaće se 30. marta 2024.godine u Beogradu umesto u Hrvatskoj zvanično je saopšteno.

Ovaj događaj je prvenstveno bio planiran da se održi u Puli i Medulinu, ali Svetska Atletska organizacija im je isti oduzela, a to je i saopštila.

- Smatramo da pripreme nisu dovoljno odmakle da Medulin i Pula budu domaćini takmičenja 10. februara sledeće godine, kako je planirano - stoji u saopštenju.

Hrvatski atletski savez krivi organizaciju AK Maraton 2000, dok su lokalni organizatori optužili Savez i predsednika Ivana Veštića.

Zbog kratkog vremenskog perioda za organizaciju, takmičenje je pomereno sa 10. februara na 30. marta 2024. godine, a ovo daje Beogradu dovoljno prostora da sve protekne u najboljem redu.

Zvanično, takmičenje će biti održano u Parku prijateljstva pored Dunava.

Republika

Foto: Republika

Beograd 2022. Svetsko atletsko prvenstvo

 

- Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin takmičenja svetske klase. Nakon nezaboravnog Svetskog prvenstva u dvorani 2022. uvereni smo da je organizacija Svetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama - poručio je predsednik Svetske atletike Sebastijan Ko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading