OTAC IZ PAKLA: ZLOSTAVLJAO sinove OD MALIH NOGU! Olimpijski šampion PRAVDU traži NA SUDU!

Autor:

Sport

20.10.2023

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svetu norveške atletike danas odjekuju potresne optužbe koje su nedavno izneli Jakob Filip i Henrik Ingebrigsten, poznata trkačka braća, protiv svog oca i bivšeg trenera, Gjerta Ingebrigstena.

OTAC IZ PAKLA: ZLOSTAVLJAO sinove OD MALIH NOGU! Olimpijski šampion PRAVDU traži NA SUDU!

Foto: Tanjug AP

braća

Optužujući ga za dugogodišnje fizičko zlostavljanje, braća su izazvala ozbiljnu buru u javnosti i sportskim krugovima.

Optužbe su prvi put izneli u kolumni objavljenoj u norveškim novinama VG.

U svojoj otvorenoj ispovesti, braća Ingebrigsten otkrivaju da su odrastala uz oca koji je, po njihovim tvrdnjama, bio izrazito agresivan i da je koristio fizičko nasilje i pretnje u njihovom vaspitanju. Optužbe ukazuju na godine života sa strahom i nelagodnošću.

- Kada smo prekinuli saradnju sa ocem, nismo želeli iznositi prljav veš u javnost. Međutim, sada shvatamo da moramo stati i suočiti se s istinom. Odrasli smo u strahu i nelagodnosti, a to je ostavilo dubok trag u našim životima. Ovo nasilje i pretnje nisu prestali ni kada smo postali odrasli, i pre dve godine, doneli smo tešku odluku da potpuno prekinemo sve veze s ocem. Bilo je nemoguće nastaviti s treninzima i saradnjom u takvim uslovima - napisala su braća Ingebrigsten.

Republika

Foto: Tanjug AP

Jakob Ingerbrigsten

 

Gjert Ingebrigsten brzo je odgovorio na optužbe i negirao sve tvrdnje svojih sinova. Priznao je da je možda više pažnje posvetio trenerskoj karijeri nego očinskim dužnostima, ali tvrdi da nikada nije bio nasilan prema njima.

Ovaj kontroverzni skandal sada je pod istragom lokalne policije koja će istražiti sve okolnosti slučaja kako bi utvrdila da li postoji osnov za pokretanje pravnog postupka protiv Gjerta Ingebrigstena.

Osim ličnih posledica na porodične odnose, ovaj slučaj ima i ozbiljne sportske implikacije. Atletski savez Norveške nedavno je oduzeo Gjertu akreditaciju za Svetsko dvoransko prvenstvo koje se održava u Glazgovu iduće godine, kao i za Olimpijske igre u Parizu. Ovo predstavlja značajan udarac za sportske karijere Ingebrigsten braće i celokupnu norvešku atletiku.

Dok javnost i sportski svet prate dalji razvoj ovog slučaja, ostaje da se vidi kakve će dugoročne posledice imati na porodične odnose i sportsku karijeru Ingebrigstenovih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading