OVO POVRĆE JE ČUDO ZA KOSU, A IMA GA BAŠ SVAKA DOMAĆICA: Evo zbog čega vam opada i kako da to najjednostavnije rešite

Autor: N.J.

Lifestyle

03.11.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispratite savete profesionalnih frizera.

OVO POVRĆE JE ČUDO ZA KOSU, A IMA GA BAŠ SVAKA DOMAĆICA: Evo zbog čega vam opada i kako da to najjednostavnije rešite

Foto: www.profimedia.rs

Bijonse

Kosa je prilično osetljiva, a kada se jednom ošteti, teško je vratiti u prvobitno stanje. Ali, postoje svakodnevne navike za negu kose koje vam mogu pomoći da je održite u dobrom stanju. Isto tako, postoje i loše navike kojih se morate rešiti. 

Vrhunski frizeri iz Njujorka daju glavne greške koje utiču na negu kosu.

1. Često je vežete u rep

- Prečesto držanje kose zategnutom uzrokovaće lomljenje, pogotovo ako vam je kosa istaknuta - rekli su i objašnjavaju da previše stezanja može da je ošteti, a posledica je gubitak kose.

2. Trošite na salone, ali ne i na kućnu negu

- Ljudi troše toliko vremena i novca u salonu, ali onda ne žele da ulažu u kvalitetne proizvode kako bi svoju kosu održavali kod kuće. Žene su uvek šokirane koliku razliku čine proizvodi koje preporučuju stilisti u odnosu na bilo šta što je slučajno na sniženju. Postoji mnogo proizvoda jer postoji toliko različitih tipova kose i faktora koji utiču na nju.

Foto: shutterstock

Kako negovati kosu kod kuće

3. Maska

Kosi morate dati tretmane isto kao i licu. Samo stavite masku na kosu pre bilo kakve aktivnosti, savijete je u punđu, a potom isperite.

4. Češljate mokru kosu

Nije proručljivo da se češljate kada je kosa mokra. Bolje je da se očešljate nakon tuširanja, a kada je mokra upotrebite onaj češalj za raščešljavanje, piše "Real simple".

5. Koristite isti šampon

Koristite isti šampon iznova i iznova. Za sjajne pramove, potrebno je da menjate šampon. 

- Ponekad se vaša kosa navikne na šampon koji stalno koristite. Dobro je imati nekoliko šampona sa različitim namenama, poput hidratantnog šampona, za sjaj, za zaštitu boje i za volumen - savetuju.

Voda od luka takođe je popularna, a često se upravo proizvodi za negu baziraju na ovom povrću. Jednostavno se priprema i kod kuće. Smeđi luk iseckajte i skuvajte deset minuta. Potom iscedite i nanesite na teme do dva sata pa temeljno operite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading