OVAJ TRIK ZA BUJNIJU KOSU MORATE PROBATI: U šampon dodate jedan sastojak koji sigurno već imate (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

06.10.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz pomoć jednog sastojka kosa će biti znatno bujnija.

OVAJ TRIK ZA BUJNIJU KOSU MORATE PROBATI: U šampon dodate jedan sastojak koji sigurno već imate (FOTO)

Foto: Instagram/hipokampelefentokamela

Dragana Mićalović

Karanfilić jeste začin koji se često koristi u kulinarstvu. Međutim, možete čuti i o primeni karanfilića za negu kose, ali je važno napomenuti da nema naučnih dokaza koji podržavaju njegovu efikasnost za kosu. Bogat je antioksidansima, vitaminom E, magnezijumom i kalcijumom, a može imati antibakterijska svojstva, što ga čini korisnim u nezi kože i temena. Neki ljudi smatraju da pomaže za smanjenje peruti i iritacija. Evo nekoliko načina kako se može koristiti za negu kose:

Ulje od karanfilića: Možete napraviti ulje tako što ćete karanfiliće potopiti u bazno ulje poput kokosovog ili maslinovog ulja. Ostavite ih da stoje nekoliko nedelja, a zatim koristite to ulje za masažu temena kako biste poboljšali cirkulaciju i hidrirali kožu.

Maska za kosu: Pomešajte prah od karanfilića sa drugim sastojcima poput jogurta ili meda da biste napravili masku. Ovo može pomoći u hidrataciji i jačanju kose.

Foto: Unsplash/ ŞULE MAKAROĞLU

Karanfilić za bujnu kosu

Aromaterapija: Miris karanfilića može imati opuštajući efekat, pa ga možete dodati u svoju rutinu za negu kose kako biste se opustili i umirili.

Kako napraviti šampon od karanfilića?

Zagrejte vodu, potom dodajte karanfilić, može i u prahu. Sklonite sa strane da se ohladi oko 20 minuta, precedite i tu tečnost dodate u šampon.

Pre nego što koristite karanfililić ili bilo koji drugi proizvod za negu kose, preporučujemo da se posavetujete sa stručnjakom za negu kose ili dermatologom kako biste dobili savet prilagođen vašim potrebama i tipu kose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading