OBEĆAVA DO 10 GODINA MANJE, A KOŠTA 60 DINARA: Fantastičan TRIK uz pomoć kog ćete licu i vratu vratiti svežinu i mladost

Autor: N.J.

Lifestyle

04.01.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prirodna kozmetika je pravo bogatstvo.

OBEĆAVA DO 10 GODINA MANJE, A KOŠTA 60 DINARA: Fantastičan TRIK uz pomoć kog ćete licu i vratu vratiti svežinu i mladost

Foto: Photo by Icons8 Team on Unsplash

Žena gleda u pod

Osim što izgledom privlači pažnju kada uđete u neku drogeriju, prirodna kozmatika može imati odličan efekat po vašu kožu. Prirodna kozmetika ne sadrži sintetička bojila i parfeme, ne ispituje se na životinjama i uglavnom sadrži biljna uljla. Zanimljivo je što su takva ulja slična prema sastavu onom koji već proizvodi naša koža. Odlična vest je što uz pomoć nekih sastojaka koje već imate kod kuće možete napraviti i sami svoju kozmetiku. Neće izgledati “fensi“ kao u prodavnicama, ali će vam koristiti. Mnogi veruju samo u prirodne preparate, a ako ste jedna od njih onda morate probati prirodni recept za tonik koji obećava deset godina manje. Zanimljivo je što će vas priprema koštati samo 60 dinara!

Potrebno je:

Dve šake karanfilića (oko 10 grama)

Šolja vode

Od karanfilića trebalo bi da dobijete prah, što znači možete ga usitniti u blenderu ili izmrviiti ručno. U džezbu dodajte jednu šolju vode. Prespite karanfilić i kuvajte. Kada voda proključa, smanjite temperaturu i nastvaite da kuvate oko 10 minuta. Kada ste prokuvali stavite gazu ili krpicu preko cediljke i procedite vodu i karanfilić.  Ostavite da se ohladi, a onda prespite u bocu sa raspršivačem. Ostatak karanfilića nemojte bacati, i to možete iskoristiti. Ta voda može stajati u frižideru nekoliko dana. Napraskate na kožu i sačekate da upije, a onda nanesete kremu koju inače koristite. To radite ujutru i uveče.

Foto: Photo by Adrian Motroc on Unsplash

Žena drži krastavac na očima

Piling od ostataka

Od ostataka karanfilića možete napraviti odličan piling. Prespite karanfilić u činiju i dodajte mu oko jednu veliku kašiku turske kafe i jednu kašiku maslinovog ulja. Sve dobro promešajte. Ovaj recept je odličan ako želite da vratite koži mladalački sjaj i da izbrišete bore, bar onoliko koliko je moguće tako što napravite ovaj serum i masku, savetuje kanal „Uradi sama – ideje za kreativce“.  Preporučuju da piling radite dva puta nedeljno i ne više od toga, a možete ga koristiti po celom telu. Nakon pilinga hidrirajte kožu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading