OVAJ ČAJ OPASNIJI JE I OD ALKOHOLA: Može da ošteti jetru i nervni sistem, ali je ODLIČAN za zdravlje zuba

Autor: N.J.

Lifestyle

06.10.2023

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se navodi u pitanju je hemikalija koja može da ošteti jetru.

OVAJ ČAJ OPASNIJI JE I OD ALKOHOLA: Može da ošteti jetru i nervni sistem, ali je ODLIČAN za zdravlje zuba

Foto: pexels.com

Dolazi period kada se češće konzumiraju čajevi, a mnogima je san da mogu da ga popiju  umotani u toplo ćebe dok gledaju seriju. Ipak, navodi se da bi trebalo da budemo oprezni kada je u pitanju odabir čajeva jer neki nisu tako dobri i zdravi kao što se mislilo.

Obična žalfija (Salvia officinalis) sadrži hemikaliju koja se zove tujon, a koja se inače nalazi su apsintu. Toksičnost tujona je proučavana. Neurotoksičnost je glavni toksični ishod u akutnim i hroničnim studijama. Tujon može biti toksičan ako ga dobijete dovoljno, prenosi "Najžena".

Foto: pixabay.com

Čaj od žalfije zdrav je za zube

Navodi se da je reč o hemikaliji koja može da ošteti jetru i nervni sistem. Takođe, ističu da bi žalfiju trebalo koristiti kao vodicu za ispiranje usta, dok postoje navodi  da se toksičnost tujona može izbeći ako se žalfija kuva duže od 15 minuta. Ipak tako čaj će biti gorak.

Žalfiju ne treba izbaciti iz upotrebe jer je zdrava za zube i usnu duplju. Sveži listovi žalfije mogu učiniti zube jačim ako ih uberete i istrljate oko zuba. Takođe, preporučuju se i proizvodi za kosu na bazi žalfije jer je jača i daje joj sjaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading