OVAJ TEST OTKRIVA KOLIKO ĆETE ŽIVETI: Iako deluje PROSTO, mnogi ne mogu to da urade! (VIDEO)

Autor: M.O.

Lifestyle

02.11.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probajte ovo već sada da uradite.

OVAJ TEST OTKRIVA KOLIKO ĆETE ŽIVETI: Iako deluje PROSTO, mnogi ne mogu to da urade! (VIDEO)

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/WeBeFit

Revolicionarni test sedenja i ustajanja otkriva koliki je vaš rizik od smrti u narednim godinama! Evo kako da ga uradite i šta rezultat znači za vaše zdravlje.

Test sedenja i ustajanja (SRT) je deo studije koju sprovodi Evropsko društvo za kardiologiju već skoro dve decenije. Do sada je test uradilo nekoliko stotina hiljada ljudi širom sveta. Najbolje od svega je što vam za ovaj test nije potrebna nikakva posebna oprema, samo čist prostor na podu.

Republika

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/WeBeFit

Ovaj test može da vam otkrije koliko ćete živeti


Cilj testa je da sednete na pod, prekstite noge i ponovo ustanete, ali bez ikakve pomoći ruku. Svaki učesnik počinje sa deset poena, a gubi poen svaki put kada koristi ruku, koleno ili bilo koji drugi deo tela za podršku prilikom sedenja ili ustajanja. Takođe, gubi se poen i ako izgubite ravnotežu tokom testa.

Rezultati ovog testa su zaista iznenađujući. Osobe sa rezultatom između osam i deset poena mogu da očekuju dugačak životni vek. Međutim, oni čiji rezultat je između 3,5 i 7,5 su izloženi dva puta većem riziku od smrti u narednih deset godina. Ako je vaš rezultat između 0 i tri poena, trebalo bi da se ozbiljno zabrinete, jer ste izloženi čak pet puta većem riziku od smrti u narednih pet godina.

Ali ne brinite, postoji način da popravite svoj rezultat i smanjite rizik od smrti. Svaki poen više na ovom testu smanjuje rizik za čak 21 odsto. To znači da svakim poenom koji dobijete na testu, povećavate šanse za dug i zdrav život.

Dakle, ne gubite vreme! Uradite test sedenja i ustajanja i saznajte koliki je vaš rizik od smrti u narednim godinama. Ako rezultat nije onakav kakav ste očekivali, ne paničite. Sada znate šta treba da uradite - vežbajte i poboljšajte svoj rezultat. Vaše zdravlje neka vam bude uvek na prvom mestu. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading