TRAVAR MOMČILO TVRDI DA OVA BILJKA OBARA VISOK KRVNI PRITISAK: Odlična i za HOLESTEROL, ali mora da se RAZUMNO uzima!

Autor: M.O.

Lifestyle

24.01.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da ovu biljku uvrstite u svakodnevnu primenu.

TRAVAR MOMČILO TVRDI DA OVA BILJKA OBARA VISOK KRVNI PRITISAK: Odlična i za HOLESTEROL, ali mora da se RAZUMNO uzima!

Foto: instagram/printscreen

Momčilo Antonijević je poznati narodni travar, koji je sada otkrio koliko je neven biljka bitna za naše celokupno zdravlje. Da podsetimo, neven je biljka koja se prema narodnim običajima mnogo spominje, a travar je ispričao sve njene prednosti za organizam.

Neven sadrži i flavonoide i zbog toga deluje na upalne procese u našem telu. Sadrži tanine i gorke materije, potpuno je bezbedan i mogu da ga koriste i mala deca - istakao je travar Momčilo Antonijević.

Iako je ova biljka veoma popularna, smatra se da bi trebalo da se koristi onoliko koliko je zaista nekome i potrebno, na šta on apeluje.

- Prvestveno se koristi za organe za varenje, deluje veoma blagotvoreno na želudac. U sebi sadrži alantoin, supstancu koja stimuliše stvaranje novih ćelija i zato se u kombinaciji sa bokvicom koristi protiv čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, protiv gastritisa - rekao je Antonijević.

Republika

Foto: pixabay.com

Neven je biljka koja se i dalje ne koristi koliko bi bilo poželjno

Neven blagotvorno deluje na jetru, a koristi se u kombinaciji sa crnim slezom i hajdučkom travom kod sindroma nervoznih creva. U suštini deluje blagotvoreno na čitav digestivni trakt. 

- Neven daje dobre rezultate kod osoba sa povišenim holesterolom, a u kombinaciji sa glogom i kod visokog krvnog pritiska. On širi volumen krvnih sudova - objasnio je Antonijević, prenosi "Mondo".

Zahvaljujući beta - karotenu i karotenoidu neven deluje blagotvorno i na oči. 

- Neven je i dobar meteorolog. Ako se do sedam sati ujutru ne otvore njegovi cvetovi, velika je mogućnost da će tog dana padati kiša - naveo je travar i novinar Momčilo Antonijević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
puf puf pass

24.01.2024 19:00

Cekam smo vest da su ovog uapsili sa nekim travkama