PLANIRAO DA RAZNESE DVE ZGRADE! Uhapšen bivši radnik suda zbog pripreme za novi teroristički napad u Rusiji

Autor:

Svet

09.04.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalna jedinica na vreme je reagovala i muškarca lišila slobode

PLANIRAO DA RAZNESE DVE ZGRADE! Uhapšen bivši radnik suda zbog pripreme za novi teroristički napad u Rusiji

Foto: Tanjug/AP

Lenjinski okružni sud u Tambovu pritvorio je na dva meseca bivšeg radnika vojnog tužilaštva koji se spremao da izvrši teroristički napad dizanjem u vazduh dve administrativne zgrade, prenela je danas agencija RIA.

''Lenjinski okružni sud u Tambovu odabrao je preventivnu meru u vidu pritvora do 6. juna za 44-godišnjeg državljanina Ruske Federacije, stanovnika Tambovske oblasti, bivšeg radnika vojnog tužilaštva, koji je se sumnjiči da je počinio posebno teško krivično delo - pripremanje terorističkog akta, saopšteno je iz suda.

Ruski istražni komitet u ponedeljak je saopštio da je u okviru istrage o terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u blizini Moskve 22. marta, identifikovano 11 optuženih da su učestvovali u napadu i oni se svi nalaze u pritvoru.

Prema navodima istražitelja, uhapšena su četiri izvršioca napada, kao i osobe koje su, prema navodima Istražnog komiteta, pomagale u pripremi napada, obezbedivši počiniocima smeštaj, vozila i prenos novčanih sredstava.

Jedan od optuženih za učestvovanje u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu u Moskvi otkrio je koordinatora celokupne operacije, objavila je ruska državna agencija Tass.

Prema njegovim rečima, kontaktirao ih je čovek po imenu Saifulo i obećao svakom po milion rublji (oko 10.000 evra).

Njegovo “priznanje” prikazano je na vide snimku na kom ga ispituju pripadnici Federalne bezbednosne službe (FSB) koji je prikazan na ruskom Prvom kanalu, prenosi Index.hr.

U terorističkom napadu na Krokus siti hol 22. marta, prema poslednjim podacima, poginule su 144 osobe, a povređena je 551 osoba. Istražni komitet istražuje krivični slučaj terorističkog napada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading