AMBASADOR SRBIJE U AUSTRIJI OTKRIO ZA REPUBLIKU: Deo gde je snimljena devojčica koja liči na Danku DOBRO POKRIVEN KAMERAMA, policija radi na identifikaciji! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Hronika

02.04.2024

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ušli smo u osmi dan potrage za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić.

AMBASADOR SRBIJE U AUSTRIJI OTKRIO ZA REPUBLIKU: Deo gde je snimljena devojčica koja liči na Danku DOBRO POKRIVEN KAMERAMA, policija radi na identifikaciji! (FOTO, VIDEO)

Foto: Republika.rs

Mala Danka Ilić (2) nestala je prošlog utorka u mestu Banjsko polje kod Bora, a potraga za njom traje skoro punih osam dana.

Istraga je proširena nakon analize svih dosadašnjih aktivnosti, pa se sada istražuje i na teritoriji Srbije i Austrije, a Interpol je raspisao žutu poternicu. Bečka policija je pokrenula istragu nakon što je državljanin Srbije prijavio da je na autobuskoj stanici u Beču video devojčicu koja liči na nestalu Danku, u pratnji dve žene.

Republika se nalazi u Beču, gde smo prvo obišli mesto gde je nastao snimak, a potom i razgovarali sa ambasadorom Srbije u Austriji Markom Blagojevićem, koji nas je ugostio u svom kabinetu sa svojim saradnicima.

- Mi smo u kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Srbije gospodinom Cmolićem smo kontaktirali kada je snimak poslat našoj policiji. Oni su sa nama razgovarali i naši ministri su se međusobno konsultovali i doneli smo odluku da upozorimo našu dijasporu, pre svega u Austriji, i da zamolimo da naši državljani, Srbi koji ovde žive i koji su upoznati sa slučajem i koji ga prate zbog blizine Austrije Srbiji. Oni su informisani kao da žive u našoj zemlji, dakle podelili smo sa njima vest da je moguće da se na snimku koji je postavljen i u našu grupu, nalazi Danka ilić - rekao je Blagojević za Republiku.

On je dodao i da je apelovano na naše građane u dijaspori da ukoliko primete devojčicu ili lica sa snimka koja odgovaraju opisu, da odmah obaveste austrijsku policiju ili srpsku, a ukoliko nisu u mogućnosti da to urade, da kontaktiraju sa srpskom ambasadom.

- Oni koji su nas kontaktirali i koji su nam se javili su zaista imali neke dragocene informacije koje smo mi odmah prosledili i nadamo se zaista da je Danka Ilić živa i zdrava i da će biti pronađena - naveo je ambasador dodajući da apel ni u jednom trenutku nije zloupotrebljen.

Austrijska policija radi na identifikaciji

Ambasador Srbije u Austriji kazao je da je deo gde je snimak nastao dobro pokriven kamerama.

- Lično, kao i moji sagovornici u ambasadi, zaista smo na odgovoran način, posvećeno odgovorili našoj aktivnosti koja je vanredna., Ono što smo do sada imali prilike da vidimo je da MUP i UKP postupa savesno, a austrijskoj policiji je ovo prioritet. Deo gde je snimak snimljen je dobro pokriven antiterorističkim merama, pre svega mislimo na video-nadzor. Postoji tehnika koja omogućava da se dođe do kvaliutetnijeg snimka, pa samim tim i do identifikacije lica - istakao je Blagojević.

Podsećamo, dvogodišnja Danka je nestala 26. marta oko 13.45 časova. U trenutku nestanka nosila je ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading