REPUBLIKA U BEČU NA MESTU GDE JE NAVODNO VIĐENA MALA DANKA! Ovde je nastao snimak sa Rumunkama! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Hronika

02.04.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmi je dan potrage za malom Dankom Ilić.

REPUBLIKA U BEČU NA MESTU GDE JE NAVODNO VIĐENA MALA DANKA! Ovde je nastao snimak sa Rumunkama! (FOTO, VIDEO)

Foto: Republika.rs

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora, traje već osam dana. Bojana Otović Pjanović iz MUP-a izjavila je da je istraga proširena nakon analize svih dosadašnjih aktivnosti.

Sada se istražuje i na teritoriji Srbije i Austrije, a Interpol je raspisao žutu poternicu. Bečka policija je pokrenula istragu nakon što je državljanin Srbije prijavio da je na autobuskoj stanici u Beču video devojčicu koja liči na nestalu Danku, u pratnji dve žene.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, kamere koje su na ovom mestu mogle su jasno da snime devojčicu za koju se sumnja da je Danka.

Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je da se očekuje identifikacija deteta sa snimka iz Beča kako bi se utvrdilo da li je to Danka Ilić, za kojom se traga od 26. marta. Ambasada Srbije u Beču je u stalnom kontaktu sa austrijskom policijom, a srpski narod tamo je informisan o nestanku devojčice.

Otac i majka nestale Danke prethodnih dana saslušavani su nekoliko puta u okviru istrage o okolnostima misterioznog nestanka devojčice. To, međutim, ne znači da su osumnjičeni za bilo šta, niti da će u budućnosti biti.

I ujak nestale Danke dva sata je saslušavan u policijskoj stanici, nakon čega se oglasio i rekao da je cela porodica u strahu, kao i njegova deca.

Podsetimo, dvogodišnja Danka je nestala 26. marta oko 13.45 časova. U trenutku nestanka nosila je ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading