LAŽNI VIDOVNJACI "TRAŽE" NESTALU DANKU: Prevaranti na sve načine pokušavaju da iskoriste situaciju!

Autor:

Hronika

31.03.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i Interpol pažljivo prate informacije koje se pojavljuju na društvenim mrežama, analizirajući svaki trag koji bi mogao dovesti do pronalaska Danke Ilić.

LAŽNI VIDOVNJACI "TRAŽE" NESTALU DANKU: Prevaranti na sve načine pokušavaju da iskoriste situaciju!

Foto: Ilustracija: Shutterstock, Facebook

Nestanak Danke Ilić privukao je pažnju ne samo lokalne, već i šire evropske javnosti, posebno na društvenim mrežama poput TikToka. Međutim, uz podršku i želju za pronalaskom, pojavile su se i opasne objave, uključujući i one lažnih vidovnjaka iz Zapadne Evrope, Nemačke, koji neosnovano spekulišu o sudbini devojčice, potencijalno ometajući policijsku istragu.

Policija i Interpol pažljivo prate informacije koje se pojavljuju na društvenim mrežama, analizirajući svaki trag koji bi mogao dovesti do pronalaska Danke Ilić. Međutim, objave lažnih vidovnjaka i drugih pojedinaca mogu ozbiljno narušiti istragu, što je krivično delo za koje se može izreći zatvorska kazna.

Jedan od takvih vidovnjaka, Mihail Š. iz Nemačke, tvrdi da ima natprirodan uvid o Danci i navodi da je kidnapovana i da se nalazi u okolini, priloživši čak i koordinate lokacije u Brestovcu. Međutim, policija pristupa ovakvim informacijama sa oprezom, jer su mnoge od njih neosnovane ili čak štetne za istragu.

Foto: Republika, Društvene mreže

Informacije o nestaloj Danki Ilić

- Od 2006. radim na dobrovoljnoj bazi bez ikakve namere za nagradu i uvek sam bio veoma uspešan kao vidovnjak u potrazi za nestalim ljudima i životinjama. U slučaju Danke Ilić, imam natprirodan uvid da je Danka živa, kidnapovana i da se nalazi u okolini - prenosi Blic sadržinu mejla od dotičnog vidovnjaka.

Važno je napomenuti da su, prateći društvene mreže, policija i Interpol već uhapsili neke osobe koje su na TikToku tražile otkup za Danke Ilić. Ovakve akcije jasno pokazuju koliko je važno odgovorno koristiti društvene mreže u ovakvim situacijama kako bi se podržala istraga i očuvala bezbednost nestalih osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading