NAJNOVIJI DETALJI JEZIVOG SLUČAJA U PADINSKOJ SKELI: Poznato koliko je zatvorenika silovalo i ubilo muškarca (70)!

Autor:

Hronika

20.03.2024

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuli muškarac je bio priveden zbog narušavanja javnog reda i mira.

NAJNOVIJI DETALJI JEZIVOG SLUČAJA U PADINSKOJ SKELI: Poznato koliko je zatvorenika silovalo i ubilo muškarca (70)!

Foto: shutterstock

B.S. (70) preminuo je 4. februara ove godine nakon navodnog zlostavljanja u ćeliji u zatvoru Padinska Skela. Prema informacijama koje je objavio "Telegraf.rs", četvorica njegovih cimera su osumnjičena za krivično delo zlostavljanje. On je bio osuđen na 30 dana zbog prekršaja, dok su svi osumnjičeni takođe bili tu zbog prekršaja.

Istraga i disciplinske mere

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu o ovom slučaju, dok je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinska Skela) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima.

Sumnje i optužbe

Osumnjičeni za zlostavljanje su bili na kratkim kaznama, pri čemu je jedan od uhapšenih proveo u zatvoru svega 10 dana. Zvaničnici su takođe izrazili zabrinutost zbog toga što državni službenici nisu obavestili nadređene o vanrednom događaju u kojem su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica, za koje se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnenom licu B.C. koji je preminuo nakon zlostavljanja u zatvoru Padinska Skela.

- Upava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da neće tolerisati ponašanje ovih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrožije sankcionisani- kažu iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Prema informacijama, upravnik zavoda Vladimir Bukvić, koji je obavljao tu funkciju od 2018. godine, nedavno je premešten na niže radno mesto. Ova promena dovela je do postavljanja nove osobe na poziciju upravnika, dok je Uprava zavoda reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading