TROJICA SILOVALA I MUČILA PREMINULOG ZATVORENIKA? "Često je bio modar, ali se plašio da prijavi nasilje"

Autor:

Hronika

19.03.2024

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zatvorenik S.B. stariji od 70 godina koji je preminuo u zatvoru u Padinskoj Skeli, bio je na izdržavanju kazne od 30 dana za kršenje Zakona o javnom redu i miru.

TROJICA SILOVALA I MUČILA PREMINULOG ZATVORENIKA? "Često je bio modar, ali se plašio da prijavi nasilje"

Foto: pixabay.com

Zatvorenik S.B. star oko 70 godina preminuo je 4. februara 2024. u zatvoru u Padinskoj Skeli. Nesrećni muškarac je, prema nezvaničnim saznanjima, u više navrata trpeo nasilje, te da je žrtva umrla nakon dugog mučenja, silovanja i prebijanja. 

Trojica osumnjičenih zatvorenika saslušana su prethodnih dana, a istražuju se tvrdnje da su cimeri ubijenog mučili i silovali drškom od metle.

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao "Blic" preminuli S.B. je često bio sav u modricama.

Plašio se da prijavi nasilnike?

Maltretirani čovek je, kako se sumnja, verovatno iz straha od osvete lekarima na pregledu govorio da je sam padao i nije smeo da prijavi nasilje.

Smenjen direktor, sedam osoba pod disciplinskim postupkom

Zbog ovog tragičnog događaja smenjen je direktor ovog kazamata, Vladimir Bukvić i ubrzo je postavljena druga osoba, dok je Uprava reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka.

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj Skeli) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima. Ovi državni službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaj u kome su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koje se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu S.B. koji je preminuo 4. februara 2024. godine, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da "neće tolerisati ponašanje onih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani".

- Ističemo i da smo o svim svojim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja - dodaju iz Uprave.

Podsećamo, zatvorenik S.B. stariji od 70 godina koji je preminuo u zatvoru u Padinskoj Skeli , bio je na izdržavanju kazne od 30 dana za kršenje Zakona o javnom redu i miru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
moze da se sada smene svi

19.03.2024 21:42

covek od 30 dana zatvora, dobio mucenje i jos kakv uzas u tim godinama..smrtna kazna za pocinioce..to su neljudi i ne treba da zive,,a u institucijama vlada haos..ocigledno...uzasavajuce

Odgovori 11 1